Az Up & Down exkluzívnak szánt hely a Fővám tér sarkán, pazar kilátással a Gellért-hegyre és környékére. Ha nyáron kipakolnak pár asztalt, a környező helyekkel remek kis opció lehet ebédidőre, vacsorára. A konyha az ételek alapján igen magasra tör, van például egy olyan fogás, hogy Szent Jakab-kagyló, pontyikra, wakame saláta, umami. Ez kábé olyan, mintha mondjuk a halászlé mellé odaírnák, hogy ponty, ikra, csípősség. Elsőre nem tudjuk hova tenni, aztán másodikra se, úgyhogy megkérdezzük a teremfőnöknek látszó urat. Ő roppant készségesen, némiképp homályos fejtegetésbe kezd arról, hogy ez az egész umami dolog micsoda, és hogy hogy jelenik meg a tányéron. Kikérünk egyet.
A tányérban benne volt a konyha - reméljük csak kezdeti - döcögése, kezdve azon, hogy minden - pontosabban: minden általunk kóstolt - étel szükségtelenül sok mindent próbál összehozni egyszerre, ami aztán nem áll össze egységes egésszé, egészen odáig, hogy az ételnevekkel megy ez a teljesen fölösleges bűvészkedés (bohóckodás?). Ami kávébarna, folyékony, azt az étlapon cappucinónak kell nevezni, ami henger alakú és darabos, fehér, azt szusi tekercsnek, aztán a hollandi mártást idézőjelbe kell tenni, mert hát…nem folytatjuk.
A gulyásleves, bocsánat: consommé, könnyű ízű, talán kicsit túl könnyű is, benne két, kicsit kemény húsdarab, zöldségek. A Szent Jakab-kagyló pontyikrával és wakaméval tévedés, az umami főleg a távollétével veteti észre magát. A black pudding (formában kisütött véres hurka) viszont remek, krémes és ropogós, a fűszerezés nem tolakodó.
A kókuszos panna cotta túl hideg, a mellé tálalt mangó szusi (!!!) meg pontosan az a teljesen céltalan ún. ötlet, amiről itt fentebb beszéltünk. Fehér, száraz, összefogott kókusztörmelékbe görgetett mangó, tisztára, mint egy kifordított maki tekercs. Az engesztelésképpen kirendelt másik desszert, a mákos nudli viszont határozottan jó.
A konyha kezdeti gyerekbetegségének tudjuk be, hogy olyan elemeket párosít, amik nem feltétlenül adnak többletjelentést a másiknak. Attól nem lesz egy étel se jobb, se izgalmasabb, ha mindenre ész nélkül rádobunk egy scampit. Maximum jól fog kinézni.