Hirdetés
Hirdetés

Hú!SVÉTkor mutatkozik be a Palkonyha

SZERZŐ: DiningGuide
2014. április 10.
A Stílusos Vidéki Éttermiség első idei rendezvényének időpontjának Húsvét hétvégéjét választotta.
Hirdetés

A Stílusos Vidéki Éttermiség első idei rendezvényének időpontjának Húsvét hétvégéjét választotta. Interjú Pauli Zoltánnal.

Hú!SVÉTkor mutatkozik be a Palkonyha

Hú!SVÉTkor mutatkozik be a Palkonyha


A SVÉT szó kezdi beenni magát a köztudatba, nyilván ezért merte a soron következő esemény nevébe is belefogalmazni.
A SVÉT a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalmat jelöli. Ma már röviden így emlegetjük azt a 13 étermet, amelyek vidéken üzemelnek és szívügyük mind a stílusos, mind pedig a minőségi vendéglátás. Mivel valóban egyre ismertebb a szó, nem hagyhattam ki a vele való játékot, így lett az esemény neve Hú!SVÉT.
A rendezvényen mind a 13 étterem jelen lesz?
Nem, ezúttal csak 8, bevezetjük ugyanis a mini SVÉT rendezvényeket. Ez azt jelenti, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont.
000016331_pauli_zoltan.jpg
Hogyan csinálna kedvet a rendezvényhez?
Ahogy a Világevő blogon Jókuti András is írta, a hétvége tökéletes alkalom lesz arra, hogy bemelegítsünk az idei gourmet-szezonra. A kétnapos rendezvény első napján azt javasoljuk: lassulj le Palkonyán. A helyszínen 10 órától rövid sétával bejárható udvarházak és műemlék pincék várják az érdeklődőket, ahol finom borok, kemencés és grill ételek, házi sütemények kóstolhatók. A gyerekek kedvét kézműves programokkal, illetve tanyasi állatsimogatóval keressük. Jelszavunk: csak semmi kapkodás!
Palkonyán található az Ön legújabb gasztrovállalkozása a Palkonyha is, ami szintén egy szójátékon alapul. Mit érdemes tudni róla?
Az első és legfontosabb, hogy nem vagyunk étterem, hiszen még étlapunk sincs. Van viszont egy csinos parasztportánk. Amit itt adni tudok, az sok jófajta vizuális élmény kezdve a házzal, a hozzá tartozó fűszernövénykerttel, sok gyümölcsfával és az alatta ugrándozó báránykákkal. A mindössze néhány asztalos vendéglőnk ezekkel az idillikus kulisszákkal üzemel. Itt minden hétvégén kifőzünk valamit. Konyhánk küldetése, hogy a helyi termelők alapanyagaiból, a nagyszülőktől ellesett fortélyokkal, helyben és frissen készített finomságokkal kényeztessük az ínyenceket. A Hú!SVÉT nevű rendezvényen a Palkonyha-élmény is megkóstolható.
000016332_svetkep1.jpg
Milyen programok várhatók még?
A belassulós napon, szombaton Villányban 19 órakor kezdetét veszi a Hernyák-Gere gourmet borvacsora a Mandula Étterem és Bor-Bárban. A borvidékeken átívelő, egész estés ízutazáson a Gere és a Hernyák család ifjú tagjai kalauzolják a vendégeket. Másnap, 20-án a CROCUS Hotel kertjében a 8 stílusos vidéki étterem tavaszi finomságai kóstolhatók meg. A részvételhez regisztráció szükséges, ami a SVÉT megújult honlapján (www.svet.hu) csupán egy pár másodperces művelet, kár kihagyni.
Miért kell regisztálni?
Egyrészt, mert nagyon kinőtte magát a rendezvény, legutóbb Noszvajon rengetegen voltak, másrészt, hogy a résztvevő éttermek tervezni tudjanak az adagokkal. Nem szeretnénk ugyanis, hogy a mini SVÉT végén bárki üres gyomorral távozna.
000016333_svetkep2.jpg
[tw-divider][/tw-divider]

A Hú!SVÉT éttermei
Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Hernyák Birtok – Etyek, Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, Walter Vendéglő – Perbál, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma. Vendégek: PalKonyha – Palkonya, Erhardt Étterem – Sopron.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram