A vendéglátásban dolgozók tömegeinek dúlta fel életét a Covid, leginkább annak gazdasági kihatásai. Akit a fine dining éttermek világa vonz, és most kezdene új fejezetbe, egy Magyarországhoz igen közeli, világszínvonalú helyen teheti meg – mesés környezetben. A 2 Michelin-csillagos Hiša Franko munkaerőt toboroz.
Bár a hazai járványhelyzet miatt csak tolódik és tolódik az újranyitások várható dátuma, az utóbbi hetekben egyre-másra teljes csapatokat kezdtek verbuválni a hazai vendéglátósok, köztük nem csak a nyári szezonra nyitvatartó helyekre, hanem nagy nevű éttermekbe is. Aki most venne a szakmában új lendületet, elkezdtek újranyílni a lehetőségek.
Ahogy nemrég hírt adtunk a világ legjobb éttermének választott 3 Michelin-csillagos Mirazur álláslehetőségeiről a francia riviérán, most egy nem kevésbé izgalmas helyen hirdettek meg betöltendő helyeket. A szlovén Alpok szegélyezte Soča folyó völgyében találjuk a régió legkülönlegesebb fekvésű és konyhájú éttermét, a Hiša Franko-t. A farm-to-table koncepciót a legmagasabb nívón űző fine dining étteremről így írtunk tavaly: "Június 16-án robbant a hír, hogy a Szlovéniát első alkalommal értékelő Michelin-kalauz elképesztő nagylelkűséggel szórta meg csillagokkal és ajánlásokkal a pici országot. Első lendületből két Michelin-csillaggal értékelte a Hiša Franko-t, további 5 étterem érdemelt egy csillagot, 9 hely Bib Gourmand-minősítést és nem kevesebb, mint 37 szlovén étterem kapott Michelin-ajánlást az alig népesebb országban, mint Budapest."
A nyitási dátum Szlovéniában sem ismert, de árpilistól már zajlik az interjúztatás. Az angol nyelv ismerete és némi tapasztalat a fine dining világában elengedhetetlen, de más különösebb kitételt nem szabtak meg az állások betöltésére. Demi chef (a pályaszakácsok segítői), felszolgáló és pék pozíciók vannak nyitva, és a jelek szerint a Hiša Franko márkanév alatt pékséget nyit az Ana Roš és Valter Kramar séf-sommelier házaspár.
Az étterem elvárásai a jelentkezőkkel szemben:
- Megelőző tapasztalatok a dining terén terén.
- A kiváló minőség és az ízek iránti fogékonyság.
- Az egészségügyi és higiéniai sztenderdek fokozott betartása.
- Motiváció a fejlődésre, tanulásra.
- Kíváncsiság és kedves bánásmód az emberekkel.
- Az ideális jelölt kreatív, szívesen talál ki új ötleteket és kezdeményezőkész.
- Szorgalmas, magabiztos, türelmes.
- Képes kommunikálni angolul.
- Egy izgalmas és kihívásokkal teli pozíciót keres.
- Csapatjátékos.
A jelentkezéseket a [email protected] e-mail címre várják.