Hirdetés
Hirdetés

Ambiciózus álláskeresők! A világ legjobb éttermének választott Mirazur toboroz munkaerőt a francia riviérán

SZERZŐ: DiningGuide
2021. március 23.
„Az éttermeket bezárták, a projektjeinket nem."
Hirdetés

A világ legjobb éttermeit rangsoroló World's 50 Best Restaurants listája legutóbb 2019-ben frissült – az okok közismertek. A brit székhelyű étteremértékelő rendszer éves díjátadó éves gálája eseményszámba megy az éttermi világában.

A helyezések és a különdíjak kihirdetése után az étteremfoglalások hónapokra vagy akár egy évre is felpörögnek, a World's 50 Best értékelései tehát kézzel fogható eredményt jelentenek az éttermek számára. A legutóbbi eredményhirdetéskor, 2019-ben a világ 10 legjobbja között a két dán (Noma és Geranium), három spanyol (Asador Etxebarri, Mugaritz, Disfrutar), két perui (Central és Maido), egy thaiföldi (Gaggan) mellett két francia végzett a csúcséttermek között. A párizsi Arpège a 8. helyet szerezte meg, a Mirazur pedig trónra került.

Mauro Colagreco és a Mirazur

Nincs Mirazur Mauro Colagreco nélkül. Az itáliai felmenőkkel bíró Colagreco Argentínában született, és a francia konyha olyan nagyságainál tökéletesítette tudását, mint Alain Passard, Alain Ducasse, Bernard Loiseau és Guy Martin. 2006 óta áll a Mirazur konyhájának élén Mentonban, a világhírű citromfajta hazájában. Az étteremnek egy 1930-as évekbeli épület ad otthont a Ligur-tenger partján, a francia riviérán. Valóságos édenkert fogadja a látogatókat, kilátással a Földközi-tengerre, a meredek hegyoldalba építkezve.

Mauro Colagreco / Fotó: www.mirazur.fr

A sokat emlegetett farm-to-table koncepciót a legmagasabb színvonalon valósítja meg az étterem botanikára szakosodott csapata. A Mirazur teraszos kialakítású kertjében is különleges növények termesztése zajlik, de az étteremtől három, illetve tizenegy kilométer távolságban is saját kerteket gondoznak, ahol az ikonikus helyi citromfáktól az avokádó-, olíva- és fügefákon át datolyaszilvát, bodzát, spárgát termesztenek, fűszerkertet gondoznak.

Mauro Colagreco séf felhívása talányos. Nem jelöltek ki munkaköröket, „minden pozícióra" keresnek új alkalmazottakat a The Colagreco Talent Show címen. Egy éttermi ambíciókkal bíró fiatal számára kaland egy csodálatos helyen – és egy kiváló munkahelyi referencia lehet a világ legjobbjában dolgozni (és tanulni egyben).

A jelenséghez pedig kezdhetünk mi is hozzászokni. A járványügyi szigorítások fellazításával végre fokozatosan megkezdődik az újraindulás – az optimista forgatókönyv szerint nyáron már újra működhetnek a helyek a „new normal"-nak megfelelően.

Rák, marhahús, szarvasgomba / Fotó: www.mirazur.fr

Itthon is egyre több vendéglátóhely kezdett újbóli toborzásba, köztük a több egységgel működő nagyvállalkozások épp úgy, mint a nyári szezonban dübörgő helyek. Van egyfajta melankóliája az újjáéledésnek, hiszen a tömeges állásvesztés a pályaválasztásukban elbizonytalanodott munkavállalókat hagyott maga után, és rengeteg kérdőjelet. Hogy van-e jövője a fine diningnak, arra íme, Mauro Colagreco és a Mirazur válasza. A [email protected] e-mail címen várják a jelentkezéseket a három Michelin-csillagos francia étteremben.

Íme, Colagreco egyik projektje:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram