Az új tulajdonos, Bencsik Bence Budapestre hozta a BBQ-egységet, és új környezetben, de töretlen lelkesedéssel sütött és füstölt mindent, ami erre érdemes.
Most, hogy a nyári hónapok lapjai végképp leperegtek a naptárakról, sőt, a grillezéssel kevésbé összekapcsolt ősznek is jócskán a derekán járunk, felkerestük az Őrházat, hogy Bencsik Bencével nyarat összegezzünk, körbejárjuk az Őrház Bistro születését, és a téli tervekről is szót ejtsünk.
Először a nyári időszak finoman szólva is nehezített pályája került szóba.
„A nyáron voltak napok, amelyekre leginkább a katasztrófa kifejezés illik rá. Rossz időben nem érkeztek hozzánk emberek, amikor pedig jó idő lett, a város is kiürült, hiszen a szabadságot mindenki máshol töltötte. A nyitás utáni első hónapban át is kellet szerveznünk a hozzáállást, a barbecue ekkor került át hétvégére, mint különleges központi esemény, mellette pedig megnyitottuk az Őrház Bistro egységét is”- mesél a kihívásokkal teli budapesti kezdetekről Bencsik Bence.
A bisztró kínálatában eleinte a tépett húsos szendvicsekre került a hangsúly, hogy a parázsról lekerülő húsok hétköznapokra hangszerelt formában is eljussanak a közönséghez, míg a szegy, az oldalas, a csendes füstölgés a hétvégéket megkoronázó gasztroprogrammá vált. Mindez az ősz érkezésével azonban változni látszik.
„Ahogy elkezdődött az iskola, vége lett a szabadságoknak, egyből helyhez kötöttebbé vált mindenkinek az élete, így a mi vendégeinké is. Az évközben kialakított bisztróvonalat egészen biztosan megtartjuk továbbra is, de most teljesen át kell gondolnunk, hogy mit kezdjünk a barbecue-vonallal”- pedzegeti az őszre, télre tervezetteket a pitmaster.
Aggódni azonban nem érdemes, az Őrház kínálatából a barbecue eltűnni nem fog, mindössze a helyét kell még megtalálni.
„A tél változásokat hoz, hiszen sikerült az Őrháznak otthont adó terület tulajdonosaival megállapodni, és hamarosan mi leszünk az egyetlen ételszolgáltató a Budapest Gardenben. Ez azt is jelenti, hogy innentől egy beltéri konyha is a rendelkezésünkre áll. Ez a hely viszi tovább a hétköznapokra illeszthető, kibővített bisztrókínálatot, a barbecue pedig megmarad hétvégi, különleges programnak, amiért érdemes lesz külön kilátogatni hozzánk!”
Bencsik Bence a kibővülő étlapról is mesélt:
„November elsejétől tervezzük az átállást, a huszadikai hétvége a költözésről szól. Utána, hogy bemenekültünk a hidegről, el is kezdődik a munka, a tépett húsos szendvicsek mellett bevezetett quesadillák, wrapek és a nagysikerű rántottcsirkés tálunk továbbra is szerepelni fog az étlapon. De ki is egészítjük a kínálatot, visszatér a klasszikus Őrház Hamburger, a saját fűszerezésű húspogácsával, friss zöldségekkel és ezek mindenféle variációjával. Ami pedig még nagyobb újdonság, hogy beszereztünk egy pizzakemencét. Igazi Őrház-stílusban természetesen fatüzeléses megoldásról van szó, le is teszteltük, a pizza is felkerül az étlapra.”
A tervek tehát kidolgozva, a helyszín adott, a konyhába költözés a horizonton, és hamarosan számítani lehet a megújuló Őrház-kínálat pizzasütésekkel bővített, szegykicsomagolással ékes programjaira.
„Szerdától péntekig mindenképpen várja a bisztró a vendégeket, a hétvégék pedig fixen parázsról, füstről, pizzáról fognak szólni. A terveim között persze sok minden szerepel még, szeretnék például alap barbecue-húsokat a hétköznapi bisztrókínálatba is beemelni, hiszen ez hozzátartozik az Őrház stílusához. És azt is látjuk, hogy megvan az igény a hétköznapi barbecue-ra!”
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.