Lutz Lajos konyhájáról első körben a magyar, majd a francia ízek juthatnak eszünkbe, titkos szívügye pedig a desszertek világa. A szálloda executive-chefje azonban Japánnak is nagy rajongója, és nagy magabiztossággal nyúl a tenger gyümölcseihez is. A hazai szakácsszakma egyik régi motorosa idén nyáron mutatkozott be a Párisi Passage Brasserie és Bar konyhájának élén, és azonnal egy magyar vendégeket megszólító ételkínálattal és baráti árú ebédmenüvel újította meg az étlapot.
A szállodák számára jelenleg reményteljesnek nem mondható helyzetben a Passage szakmai csapata nem pihen, és mindent megtesz azért, hogy a Ferenciek tere történelmi jelentőségű és kivételes szépségű épületegyüttesébe becsábítsa a vendégeket, akár csak egy süteményre-kávéra, a már említett vendégbarát árazású hétköznapi ebédre vagy egy bőséges hétvégi villásreggelire. Őszre hangulatos teadélutánokra várnak változatos minifinomságokkal, vasárnaponként játékszigettel kibővített családi brunch-ot hirdettek, a nyár folyamán pedig egy-egy témának szenteltek napokat, amivel meg is mozgatták a hazai közönséget.
Jövő hét péntekre szervezték a következő ilyen programot: a vacsora menüsora önmagában egy utazás, még ha Atlantisz nem is közbeeső állomás. A fogások Japántól Franciaországon át New Yorkig és New Orleansig vezetnek, a tengerből pedig feketekagyló, homár, tigrisrák, lazac és tonhal, no és tengeri alga voltak az ételek ihletadói.
A vacsora azoknak is élmény lehet, akik nem elkötelezett hívei a tengerlakóknak a tányéron, ugyanis a menüsor egyes tételeinek kiválasztásakor ki is lehet cselezni az atlantiszi tematikát, három tengeri "kütyü"-mentes étel kiválasztásával.
A köszöntőital egy pohár Charles Heidsieck Brut Réserve, további részletek és árak itt elérhetők, alább pedig közöljük a menüsort.
Atlantisz nyomában – Seafood est a PárisiPassage-ban
2020. szeptember 18., péntek
Párisi Passage Café & Brasserie
Előétel:
Tonhaltataki tengerialga salátával
Pankó morzsában sült tigrisrák, daikon saláta
Leves:
Sáfrányos feketekagylóleves bok choyjal
Miso leves füstölt tofuval
Főétel:
Cajun fűszerben pácolt lazac chorizo kolbásszal és napszárított paradicsommal
Homár barigoule
Füstölt bélszín sóban sült céklával és yorkshire puddinggal
Desszert:
Csokoládés gyömbéres trüffeltorta körtés-karamellás öntettel
New York-i túrótorta narancs sorbet-val
Funnel Cake tölcsérfánk erdei gyümölcsraguval
Cím: Budapest V. kerület, Ferenciek tere 10.
Az étterem weboldala
Kapcsolódó cikkünk:
Jó kezekben a Párisi Passage konyhája: Lutz Lajos ételei a magyarokat is megszólítják
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.