A konyhafőnök olasz, a rakparti Trattoria Toscana volt séfje irányítja a csapatot. A bártenderek is a szakma krémjéből kerültek ki. Ki a Savoy Londonból, ki Bostonból jött haza a La Fabbrica bárpultja mögé, ki a Boutiq' Bar egykori alkalmazottja.
Mindent szeretnénk kínálni, és igazán jól csinálni, amit a környékbeli helyek külön-külön nyújtanak. Túl egyszerű lenne csak a turistákat becsábítani,
szeretnénk egy megbízható magyar vendégkört is kiépíteni - hangzik az ambiciózius célkitűzés.
A La Fabbrica – mint minden valamirevaló gyár – gyakorlatilag alig lesz zárva. A tervek szerint a soft opening időszak után 8-kor nyitnak majd, tehát már reggelivel is várnak. Az étterem a tervek szerint éjfélig, a bár rész hétvégén éjszakába nyúlóan nyitva tart majd.
Nem befelé élünk majd, szeretnénk, hogy a La Fabbrica a tér része legyen.
Belül tágasabb
A La Fabbrica kívülről sem tűnik éppen szűkösnek, szép nagy részt kiharap a Szent István Bazilika előtti térből – különösen, hogy a Zrínyi és a Sas utca felől is lesz egy-egy terasz része –, de belül egyenesen meglepően méretes a mintegy 1400 négyzetmétert elfoglaló hely. Hogy mit rejt a cet gyomra:
- szállodai recepciókat idéző bejárat
- étterem, ablakkal elválasztott látványkonyhával, fatüzelésű kemencével
- bár egy újabb, kisebb látványkonyhával és DJ-pulttal
- akár 200 fő vendégül látására is alkalmas rendezvényhelyiség
Az ablakkal leválasztott látványkonyha ötlete dicséretes: a szemünk előtt készülnek az ételek a "fabbricában", viszont nem leszünk konyha szagúak.
A rendezvényterem egyik lehetséges funkcióját el tudjuk képzelni éppen a Bazilikával szemben: az ifjú pár és a násznép nem túl nagy gyalogtúrával sétálhat át a templomból. A szökőkutat idéző, körben, koedukált mosdót pedig meg is mutatjuk:
Mediterrán konyha, olasz ölelésben
Az olasz étteremnév és séf nem jelenti, hogy kizárólag Itália jelenne meg az étlapon. Bár a pasták és pizza eredetét (és létjogosultságát) nem kell magyarázni, a mediterrán térség további ízei is megjelennek az étlapon, a paellától a tzatzikiig. Magyar ételekkel is készülnek, számítva az igényekre. Lesz alkalom, hogy többet is meséljünk az ételekről, de ez a bejárás most nem erről szólt.
Az biztos, hogy a La Fabbrica nem lesz olcsó. Ára van a kilátásnak a Bazilikára – ellenben turistacsapdára sem kell gyanakodnunk. Megjósolható, hogy az V. kerületi nagyélet egyik gócpontja lesz, a környékbeli átlagnál erősebb konyhával.
La Fabbrica Kitchen & Bar
Budapest V. kerület, Sas u. 8. (Zrínyi és Sas utca sarok)
Soft opening: 2018. június 8., péntek
Hivatalos nyitás: 2018. június közepén