Hirdetés
Hirdetés

Finiselje Ön is a Costes ételeit otthon! Michelin-csillagos menü házhoz

2020. április 20.
Januárban még nagyot néztünk volna, ha olyan ajánlatokkal kerülünk szembe, amivel most több csúcsétterem is bejelentkezett. Vegyük úgy, hogy a karantén egyik jó oldala: részt vehetünk egy Michelin-csillagos ebéd vagy vacsora elkészítésében mi is, a kezünk alá pedig Miguel Rocha Vieira és a Costes csapata dolgozott!
Hirdetés

A Costes idén tavasszal ünnepli – enyhén szólva is megváltozott körülmények között – a jubileumi 10. évfordulóját annak, hogy működésüket a Michelin-kalauz csillaggal értékelre, és ezzel megérkezett az első Michelin-csillag Magyarországra. Mindennek tíz éve már, a Ráday utcai étterem azóta pedig szimbóluma lett annak a modern és kifinomult konyhának, amely évről évre egyre karakteresebben képviselte a hazai alapanyagokat és gasztronómiai hagyományokat, természetes eleganciával ágyazva egy nemzetközi értelemben is kitűnő fine dining étterem világába.

Az elmúlt több mint tíz év alatt végig kiegyensúlyozott minőséget képviselő étterem mindig is híres volt arról a klasszikus, elegáns éttermi vendéglátásról, amelyben nagy szerepet kap a különlegesen figyelmes kiszolgálás, az ételek pedig olyan műgonddal készülnek, amely során tényleg minden pillanat számít.

Costes-beltér

Az előállt helyzet a kreativitásnak egy új szintjét követeli meg most a Costes csapatától. Nem kis kihívást jelenthet most a séfnek az menüsor kidolgozásában, a konyhának pedig a kivitelezésben, hogy a csomagolással-kiszállítással együtt is hozzák a Costes-élményt. Ők azt az utat választották, mint az utazóbörönddel készült Laurel, hiszen ezzel a kis csavarral tudnak olyan friss ételeket varázsolni az otthonokba, amely hűségesebb módon képviseli egy gourmet étterem világát és az ételek minőségét, mint a szimpla dobozolás.

Costes in progress: Ne lepődjünk meg a kinézeten!

A menü különlegessége tehát, hogy a "vendégeket" is bevonja a készítésbe: a séf instrukciói szerint kell befejezni a Costes konyháján előkészített, vákuumozott ételeket. Egy teljesen átlagos felszereltségű konyhában, minimális konyhai ismeretekkel finiselhetjük a Costes-menüsorunkat!

Infók a Costes házhoz szállításról:

  • minden nap kiszállítanak,
  • minimum 3 órával előtte le kell adni az előrendelést,
  • 12 és 19 óra között vállalják a kiszállítást
  • Budapest egész területén megrendelhető
  • 20 ezer forint alatti rendelési összeg esetében 2000 forint a szállítás, afelett ingyenes.

Cabrito Assado com Batatas e Arroz de Miudos - Roston sült nádudvari báránylapocka, újburgonya és rizseshús

Tizenkettő, de nem egytucat étel a Costesből!
Íme, az étlap:

Előételek

  • Sopa de Legumes - Tavaszi zöldségleves
  • Caldo Verde - Mediterrán kelkáposztaleves és magyar kolbász
  • Polvo à Galega – Grillezett polipsaláta, konfitált burgonya és füstölt paprika
  • Coelho em Escabeche - Párolt nyúl, “Escabeche” mártás és tavaszi zöldségek

Főételek

  • My Grandmother´s Fish Massada - Tenger gyümölcsei "Massada" dunai fogassal
  • Frango Assado - Egészben sült tanyasi csirke, zöldség chips és paradicsomsaláta
  • Mangalica and Clams - Mangalicahús és kagyló, savanyított zöldségek és sült bugonya
  • Cabrito Assado com Batatas e Arroz de Miudos - Roston sült nádudvari báránylapocka, újburgonya és rizseshús

Desszertek

Hirdetés
  • Créme Caramel – Krém karamell
  • Leite Creme - Vaníliakrém tanyasi tojásból és ropogós lépesméz
  • Arroz Doce -  Portugál tejberizs és grillezett ananász
  • Mousse de Chocolate – Csokoládéhab és friss bogyós gyümölcs
További információk a Costes-házhoz szállítás menüjéről itt!
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram