A Costes idén tavasszal ünnepli – enyhén szólva is megváltozott körülmények között – a jubileumi 10. évfordulóját annak, hogy működésüket a Michelin-kalauz csillaggal értékelre, és ezzel megérkezett az első Michelin-csillag Magyarországra. Mindennek tíz éve már, a Ráday utcai étterem azóta pedig szimbóluma lett annak a modern és kifinomult konyhának, amely évről évre egyre karakteresebben képviselte a hazai alapanyagokat és gasztronómiai hagyományokat, természetes eleganciával ágyazva egy nemzetközi értelemben is kitűnő fine dining étterem világába.
Az elmúlt több mint tíz év alatt végig kiegyensúlyozott minőséget képviselő étterem mindig is híres volt arról a klasszikus, elegáns éttermi vendéglátásról, amelyben nagy szerepet kap a különlegesen figyelmes kiszolgálás, az ételek pedig olyan műgonddal készülnek, amely során tényleg minden pillanat számít.
Az előállt helyzet a kreativitásnak egy új szintjét követeli meg most a Costes csapatától. Nem kis kihívást jelenthet most a séfnek az menüsor kidolgozásában, a konyhának pedig a kivitelezésben, hogy a csomagolással-kiszállítással együtt is hozzák a Costes-élményt. Ők azt az utat választották, mint az utazóbörönddel készült Laurel, hiszen ezzel a kis csavarral tudnak olyan friss ételeket varázsolni az otthonokba, amely hűségesebb módon képviseli egy gourmet étterem világát és az ételek minőségét, mint a szimpla dobozolás.
A menü különlegessége tehát, hogy a "vendégeket" is bevonja a készítésbe: a séf instrukciói szerint kell befejezni a Costes konyháján előkészített, vákuumozott ételeket. Egy teljesen átlagos felszereltségű konyhában, minimális konyhai ismeretekkel finiselhetjük a Costes-menüsorunkat!
Infók a Costes házhoz szállításról:
- minden nap kiszállítanak,
- minimum 3 órával előtte le kell adni az előrendelést,
- 12 és 19 óra között vállalják a kiszállítást
- Budapest egész területén megrendelhető
- 20 ezer forint alatti rendelési összeg esetében 2000 forint a szállítás, afelett ingyenes.
Tizenkettő, de nem egytucat étel a Costesből!
Íme, az étlap:
Előételek
- Sopa de Legumes - Tavaszi zöldségleves
- Caldo Verde - Mediterrán kelkáposztaleves és magyar kolbász
- Polvo à Galega – Grillezett polipsaláta, konfitált burgonya és füstölt paprika
- Coelho em Escabeche - Párolt nyúl, “Escabeche” mártás és tavaszi zöldségek
Főételek
- My Grandmother´s Fish Massada - Tenger gyümölcsei "Massada" dunai fogassal
- Frango Assado - Egészben sült tanyasi csirke, zöldség chips és paradicsomsaláta
- Mangalica and Clams - Mangalicahús és kagyló, savanyított zöldségek és sült bugonya
- Cabrito Assado com Batatas e Arroz de Miudos - Roston sült nádudvari báránylapocka, újburgonya és rizseshús
Desszertek
- Créme Caramel – Krém karamell
- Leite Creme - Vaníliakrém tanyasi tojásból és ropogós lépesméz
- Arroz Doce - Portugál tejberizs és grillezett ananász
- Mousse de Chocolate – Csokoládéhab és friss bogyós gyümölcs
További információk a Costes-házhoz szállítás menüjéről itt!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.