Hirdetés
Hirdetés

Érkezik az IKEA kultikus húsgolyója "műhúsból"

SZERZŐ: DiningGuide
2020. március 5.
Még idén nyáron, augusztusra tervezik a bevezetését.
Hirdetés

Hogy miért éppen a húsgolyó lett kultkaja az IKEÁ-ban, az e sorok írója előtt számára rejtély. Márpedig az lett, több mint három és fél évtizede árulják a svéd bútoráruház éttermeiben, a húsgolyók receptjét pedig internetes hobbiszakácsok tömegei tippelgetik és adják közre a megfejtéseiket (az ikea+húsgolyók+recept keresésre közel kétmillió-kétszázezer találatot ad ki a Google). Egyszóval világszerte tarolt ez a nem különösebben furmányos vagy éppen nagy műgonddal elkészített étel, amiről utóbb az is kiderült, hogy a svéd komfortétel valójában nem is svéd (hanem török) eredetű.

Ezek még a húsnak látszó és húst is tartalmazó húsgolyók

Már az is nagy szó volt, amikor a fenntarthatóság kérdésére egyébként érzekeny multinacionális cég előállt a húsgolyók vegán verziójával zöldséggolyók formájában. Ennek a terméknek a legfőbb alapanyagai a csicseriborsó, zöldborsó, sárgarépa, paprika, kukorica és kelkáposzta. Idén nyáron viszont még egy alternatívával jelentkezik a skandináv bútoróriás, ők sem maradnak ki ugyanis a tavaly berobbant "műhús" trendből. A legnagyobb különbség a kétféle vegán majdnem-húsgolyó között, hogy előbbi vállaltan zöldségízű, míg a "műhúsos" növényi alapokon fogja imitálni a húsos verziót, akárcsak a kézműves burgerezőkben, a Burger Kingben vagy éppen a németországi McDonald'sokban már bevezetett Beyond Meat, illetve Impossible Burger.

A hírek szerint augusztustól már kóstolható!

Egyik forrásunk volt.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram