Három spanyol séf, összesen nyolc Michelin-csillag. Az óriási New York-i beruházás kapcsán még nem sok tudható, de annyi biztosan, hogy José Andrés Ferran és Albert Adriàval együtt csinál éttermet Manhattanben.
José Andrést idézve: "Nem éttermeket nyitunk, hanem történeteket mesélünk." Most a spanyolok egy teljesen új történetbe kezdenek: az Adrià-testvéreknek ez lesz az első helye az USÁ-ban. A kétcsillagos José Andrés pályáját az El Bulliban kezdte, mára pedig húsz különböző étterem tulajdonosa az Egyesült Államokban.
Manhattan épülőfélben lévő, futurisztikus városrészében, a Hudson Yardon húzzák fel azt a kb. 3200 négyzetméteres "food hallt", amelyet a spanyol kulináriának szentelnek. Az átadásra előreláthatóan csak 2018 végén kerül majd sor, de már most azt találgatják, hogy az El Bulli olyan ikonikus fogásai, mint a szférikus olívakaviár vagy a parmezánmályvacukor felbukkannak-e majd a Hudson Yardon. Az étteremnek egyelőre nem tudni a nevét.
Nemrég számoltunk be arról, hogy Daniel Humm már 15 dollárért jól lakat New Yorkban, kíváncsiak vagyunk, Adriàék árképzése miként alakul majd.
Forrás.