A vintage olasz bútorok tökéletesen tükrözik a Sant Ambroeus márka hagyatékát, hiszen a történetük egészen 1939-ig nyúlik vissza, ugyanis ekkor nyitották meg első kávézójukat Milánóban. A tervező, aki mind az olasz hagyományokhoz, mind pedig az amerikai mentalitáshoz könnyedén tud kapcsolódni olyan enteriőrt álmodott meg, ahová az emberek szívesen betérnek reggelente kávéért és croissant-ért, de örömmel ülnek be ebédelni vagy beszélgetni egy pár sípályán töltött óra után.
Egy csipetnyi Európa Coloradóban
A tervező ahhoz, hogy minél inkább megteremtse az európai hangulatot és eszmét Coloradoban található hegyek között az Alpokból merített ihletet, így különböző vintage darabokat választott ki híres olasz tervezőktől a berendezéshez.
A sötétzöld bársonnyal kárpitozott kanapék Mario Bellini Le Bambole munkáját dicsérik, míg a kis kávéasztalok mellett Carlo Ratti 1950-es hajlított rétegeltfa székei találhatók. A nosztalgikus légkörhöz mindemellett egy sor 1970-es falikar is hozzájárul, amit tovább hangsúlyoznak a kávézó kétségkívül legizgalmasabb elemei: a mesterséges mongol bárányszőrből készült panelek. A különleges megoldás remekül ellensúlyozza és otthonossá varázsolja a méregzöld színű márványt, ami hangsúlyos szerepet kap az enteriőrben.
Elsőre talán sötétnek tűnhetnek a zöld falak és a sötétkék kőlapok, azonban a fal mellett kigyózó pult, illetve az aranysárga puffok és kanapék fényt visznek a térbe, még előkelőbbé varázsolva a környezetet.
Koncepcióváltással mutatkozik be a brand Aspenben
Az étteremcsoport Olaszroszágban jellemzően pékséggel és kávézóval is rendelkező éttermeket szokott nyitni, azonban Aspenben nem sikerült olyan méretű üzlethelyiséget találniuk, ahol mindezt meg tudták volna valósítani. Ezért úgy döntöttek, hogy ezúttal darabokra szedik a koncepciót, és a kávézó megnyitásával vezetik be a márkát az amerikai helyekbe. A betérő vendégek a kávé mellett koktélokat is választhatnak, illetve a könnyed ebéd során olyan olasz specialitásokat is kipróbálhatnak az édesszájúak, mint a Tiramisu vagy a Gianduia csokoládé.
Forrás: dezeen.com | aspentimes.com
Fotók: Billal Baruk Taright
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.