Az izgalmas hangulatú, exkluzív eseményen igazi különlegességekkel találkozhat a közönség. A kóstoló színhelye a belbudai Déryné, amely gyakorta szolgál helyszínül formabontó eseményeknek kozmopolita és markáns komfortfogásokkal - ám ez az este még ezek közül is kiemelkedőnek ígérkezik.
A vacsora egyben Varga Ákos, az Arany Kaviár korábbi head sommelier-jének debütálása is, aki júniustól hivatalosan a Déryné borprogramjáért és VIP-vendégkapcsolatáért felelős étteremvezetője. Varga Ákos nevéhez fűződik az Arany Kaviár tavalyi sikere, amikor a Magyarországról beválasztott 4 étterem egyikeként bekerült a világ legjobb borkínálatát nyújtó éttermei közé, vagyis a Wine Spectator Award of Excellence listájára.
Kovács Kristóf, a Déryné szakmai vezetője és tulajdonosa azt is elmondta, hogy a jövő keddi esemény mind létszámban, mind az italkínálatban kicsit különbözik a megszokott „dérynés” vacsoráktól. Az est során felszolgált champagne-ok igazi különlegességnek számítanak, olyan tételek, melyek igazi pirosbetűs ünnepnappá változtatják június 13-át.
A vacsora különlegessége, hogy a borsorba fixen csak két tétel, egy fehér és egy rozé pezsgő kerül be, a többi palack pedig előre foglalható. A népszerűséget mutatja az is, hogy az egyik tétel már előre el is kelt. Ez a márka 2000-es évjárata, egy P2 back vintage, ami ma már igazi ritkaságnak számít a kereskedelmi forgalomban.
A sor egy másik, rendkívül izgalmas tétele a 2004-es évjáratú P2 palack, ezt a pezsgőt tizenhat éven keresztül érlelik seprőn. Miként az impozáns szortiment is mutatja, egészen bizonyos. hogy a vendégek egy egészen egyedülálló Dom Perignon-élményben részesülhetnek a Dérynében.
Az exkluzív kóstolóélmény hangulatához a budai étterem hangulatos fényekkel, DJ-vel és kényelmes szivarterasszal járul hozzá, ezek, ahogyan kóstolómenü ételei is, remekül passzolnak a champagne-sorhoz.
Az ital- és ételpárosítás művészete
Az italkínálatban szerepel egy 2006-os back vintage rozé, egy 2008-as Magnum rozé Lady Gaga Edition, a welcome drink pedig egy 2013-as tétel lesz. Az ételsort a már kóstolt champagne-okhoz párosítja Lázár János séf és fiatal csapata, ami Varga Ákos szerint sokkal könnyebb és hálásabb feladat, mintha egy meglévő ételsorhoz kellene italokat társítani. Ez az ő filozófiája, amihez a Dérynében is tartja magát.
A fogásokban a különféle champagne-ok meghatározó ízei fognak visszaköszönni. A homár, a ravioli tésztássága és vajassága, a San Marzano-paradicsom umamija mind nagyon jól illik ezekhez a champagne-okhoz.
„Az egyik különleges fogásunk a Wellington Next lesz, amelyben két erősségünket, a pékségünket és magas minőségű steakjeinket ötvözzük. Egy régi, hagyományos ételt készítünk a saját kovászunkkal és tésztákkal, egyedi felfogásunkban. Ezért is a név, amellyel meg merjük mutatni a régi, hagyományos ízeket is ránk jellemző formabontó tálalásban. A keddi menü egy kicsit a Déryné komfort kulináris programjának a leképzése, a fine dining nyelvezetével, ezzel is új nézőpontból bemutatva a Dom Perignon luxusmárkát a fogyasztóknak.” – mondja Varga Ákos.
A vacsorán 40 szerencsés, értő vendég élvezheti Varga Ákos legendás gondoskodását.
Az esemény időpontja: 2023. 06.13.
A vacsora menüsora és programja az alábbi linken érhető el: Dom Perignon x Déryné
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.