A IX. kerületi, Ferenc téri étterem otthonos enteriőrjéről – aminek ikonikus eleme a vendégtérben „parkoló” Citroën –, illetve a még családiasabb miliőjéről ismert, ami nagyban köszönhető Feke Zoltán séf-tulajdonosnak, aki a Petrus szíve-lelke. A vendégeivel közvetlen séf filozófiáját talán az étterem honlapján található, a Petrus nevét magyarázó anekdota írja le leginkább:
„A Petrus nem egy fellengzős dolog. A petrezselyem egy nagyon mai alapanyag, de mégis egyszerű és mindenki tudja értelmezni. Nem akartam volna franciás nevet adni, vagy valami bonyolult élelmiszert választani. A petrezselyem egy megbízható, sokat használt cucc. Ezt fejezi ki a név.”
A Petrus nem akar sem trendi, sem túl feszengősen francia lenni, sokkal inkább barátságos és otthonos, egy igazi, klasszikus értelemben vett vendéglő, ahová szívesen tér be az ember családi eseményeket, évfordulókat ünnepelni vagy éppen csak hétvégente ebédelni, hogy megkóstolhassa a francia gasztronómia legikonikusabb fogásait.
„Csodálatos éveket éltem, éltünk meg itt …..és most ebben a viszonylag szomorú pillanatban sem keresgélek olyan okokat, ami alapján el lehetne kezdeni a panaszkodást, feltárni azokat az okokat, amiért meghoztam ezt az igen vaskos döntést ! Amit akartam, azt hiszem azt megmutathattam, hiszen elhozhattam Nektek azt a francia klasszik, kicsit old school vonalat, életérzést, ami számomra nagyon-nagyon kedves, mert rengeteg érték van benne! Szóval azt hiszem, klassz út volt ez itt, és tudtunk felejthetetlen pillanatokat adni! Tehát én itt megmutattam, amit akartam…” – írta a bezárással kapcsolatban Facebook-oldalán Feke Zoltán.
A témával a napokban még bővebben foglalkozunk.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.