Hirdetés

Elegancia, hűvösség nélkül: Bobo – Mininyaralás Budán

SZERZŐ: DiningGuide
2020. szeptember 16.
a Szerethető éttermek rovat
támogatója a
A Bobo egy kicsit kilóg a Szerethető éttermek-sorozatunkból. Máshogy szerethető, mint egy nyüzsgő belpesti bisztró. Máshogy, mint egy kertvárosi nagyvendéglő. Aki jól érzi magát az elegáns miliőben, és értékeli a nagypolgári jó ízlést és életérzést, annak a Bobo egy kis álomsziget lehet a sűrű budapesti létben.
Hirdetés

Idén éppen nem a legkönnyebben megközelíthető étterem, nyári ottjártunkkor zajos építkezéseken kellett átlépdelni, de amint a Haris-park területére lépünk, már el is felejtettük a fővárosi valóságot. Nem véletlenül várnak ide az étkezőkön és a bárba érkezőkön kívül "home office"-ban dolgozókat is. Az biztos, hogy a laptopunkkal itt töltött munkaórák alatt egyszerre leszünk dolgozók és "urak", hiszen a Haris Parkban akarva-akaratlanul is így érzi magát vendégként az ember.

Fotó: Bobo – Haris Park

A Bobót eredetileg szállodának és wellnessnek szánták tulajdonosai, a Haris család, bár az "eredetileg" kifejezés több mint száz évre visszavezet a budai helyszín történetében. A Budai Polgári Lövész Társaság klubja működött itt, valamint a századelőn igazi régi budai vendéglő is, azután ahogyan hanyatlásnak indult az ország, annak társasági és kulturális élete, valamint a vendéglátás is, úgy veszítette el egykori fényét és funkcióját a szebb napokat látott villa és a hozzá tartozó kerthelyiség.

Fotó: Bobo – Haris Park

A rendszerváltás után sem kapkodtak az impozáns elhelyezkedésű ingatlanért a befektetők, így csak közel tíz évvel ezelőtt került újra gondos kezekbe az ódon és romos budai villa. Haris György és családja látta meg benne a fantáziát, a nagyvállalkozóé a nem messze működő Mezzo Music Restaurant is, eleddig pedig divat világmárkákkal és autókkal kereskedett, és sok más mellett foglalkozott rendezvényszervezéssel és befektetésekkel. A Haris Park összberuházása végül közel hárommilliárd forintra rúgott. Maga a család is dicsekedhet vendéglátó felmenőkkel, az éttermek és bárok világa iránti tisztelet pedig az épületegyüttes és a park minden szegletéből sugárzik.

Fotó: Bobo – Haris Park

Ahogyan az ott dolgozók viselkedeséből is. Azt gondolnánk így, 2020-ban, hogy a vendéglátásnak olyan alapköve az előzékenység és udvariasság, minthogy az asztalnak négy lába van – de ettől egyelőre igen távol vagyunk. És ez még csak nem is pénzkérdés, hiszen drága belvárosi éttermekben épp úgy előfordul, hogy mindennek érezzük magunkat, csak vendégnek nem, mint a kevésbé magasra pozicionált helyeken. A Bobo ellenben nem csak külsőségekben idézi meg a békebeli vendéglátást. A kiszolgálás egyszerre formális és barátságos, és ez a kettősség végigvonul az itteni élményen.

Fotó: Bobo – Haris Park

A kertben hosszú asztalok várják a nagy családokat és társaságokat, de akár félre is lehet vonulni benne kisebb szeparékba. A gyep szinte valószerűtlenül zöld, a park dísznövényzete pedig mintha csak vigyázzállásban nőne. Gyönyörűen rendezett, mégsem feszélyező a hangulata, köszönhető ez talán annak is, hogy az itt vendégeskedő családok gyerekei bátran beveszik a füves részt, megszokott látvány az itallal a kezükben sétáló pároké a kertben, rendeztek itt pikniket, pop-up-olt itt a Boutiq' Bar, és időközönként jógaórát is tartanak a puha gyepszőnyegen.

Málnás csokoládészuflé / Fotó: Bobo – Haris Park

Bent egy kicsit feszesebbre szabott elegancia vár sok fehér felülettel, bárzongorával, kandallóval és emlékezetes tapétával madarakkal és virágmintával. A konyha monarchikusnak vallja magát, mi inkább nemzetközinek mondanánk – felvállalt magyar vonallal. Kínálnak Kárpáthy-módra készült fogast, csirkepaprikást galuskával és brassói aprópecsenyét épp úgy, mint rákot spanyol módra, fokhagymás-csilis olívaolajban (gambas pil-pil), könnyed és ropogós fish&chips-et és csirkés Cézár-salátát.

Gambas pil-pil / Fotó: Bobo – Haris Park

A Bobo megkéri az árát, de cserébe nyújt is. Jóval többet, mint ételt és italt. Kikapcsolódást, kényeztetést, kellemes élményt Budára és a budaiakra hangolva.

Brassói aprópecsenye / Fotó: Bobo – Haris Park
Közönségkedvenc ételek: fish&chips Remoulade-mártással, kacsakonfit káposztás cvekedlivel, túrógombóc, málnás csokoládészuflé

Árak: előételek 2400-3900 Ft, levesek 1700-1900 Ft, főételek 2900-5900 Ft, desszertek 1700 Ft

Túrógombóc / Fotó: Bobo – Haris Park

Bobo Étterem

Cím: Budapest II. kerület, Marczibányi tér 7.

Tovább olvasok
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram