A SpaceVIP és a Space Perspective űrutazással foglalkozó cégek együttműködnek annak érdekében, hogy egy, a világot szó szerint meghaladó élményt kínáljanak azoknak, akik hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni.
A nem mindennapi élmény lehetőség 2025-ben veszi kezdetét a floridai Kennedy Űrközpontból indulva. Az űrballon 30 ezer méterrel a tengerszint felett fog repülni, ahol az utasok egészen egyedi nézőpontból csodálhatják meg a Napot. A Space Perspective Spaceship Neptune névre keresztelt űrhajója hat szerencsés utast fog szállítani, a házigazda pedig nem más lesz, mint Rasmus Munk, a koppenhágai két Michelin-csillagos Alchemist étterem társtulajdonosa. Munk saját bevallása szerint egy olyan menüt szeretne létrehozni, amely hűen tükrözi az emberiség űr iránti érdeklődését.
A menün kívül azért még tartogat egy-két igen vonzó szolgáltatást a Spaceship Neptune, ugyanis 360 fokos panorámát biztosít a Földre, emellett saját koktélbárja is van, sőt, ami egy űrbéli vacsora során még kritikusabb kérdés lehet: WiFi-vel is fel van szerelve!
Bár az ételsort még nem hozták nyilvánosságra, az Alchemist díjnyertes holisztikus konyhája azt mutatja, hogy az űrbeli élmény megéri a közel 185 millió forintos árcédulát. Míg a dániai étteremben Rasmus Munknak egy teljes konyha áll rendelkezésére, hogy csodát tegyen, addig a Spaceship Neptune-on jóval kisebb lesz a mozgástere, így az ételek egy részét még az űrhajó felszállása előtt kell majd készítenie. Az akadály leküzdéséhez Munknak hasonló technikákat kell majd alkalmaznia, mint amilyenekkel a NASA űrhajósai is élni szoktak, amikor az űrben étkeznek.
Forrás: tastingtable.com
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.