Ahogyan a tojások eredetét ma már az 0, 1, 2, 3-as rendszerben jelölik itthon is, ehhez hasonló címkézést készülnek bevezetni Németországban a csomagolt húsárukra. A tervek szerint 2019. április 1-től az Edeka, a Rewe, az Aldi, a Lidl, a Penny és a Netto Marken-Discount üzleteiben is megjelennek a címkék az előrecsomagolt húsárukon, így egy pillantással megkaphatják a vevők a választ a napjainkban egyre többeket érdeklő kérdésre.
Hogyan tartották az állatot, amelynek a részeit becsomagolva a kezünkbe fogjuk?
Egy négyszintes skálán jelölik majd a tartás körülményeit, akárcsak a tojás esetében. A – mondjuk ki – legembertelenebb körülmények között tartott állatok az 1-es (Stallhaltung) kategóriát kapják, ami a ketreces és állattól függően más szűkös helyen történő tartást jelzi. A Stallhaltung Plus kategória kitétele 10%-kal nagyobb helyet jelent az állatoknak, és a legalsó kategóriához képest gondosabb bánásmódot. A 3-as osztályzás, az Außenklima azt jelzi majd, hogy az állatnak nagyobb szabad tere volt, és élete során volt kapcsolata a szabad levegővel. A 4-es Premium címke pedi a szabadtartást jelzi majd.
A címkék bevezetése minden bizonnyal többekben fogja tudatosítani, hogy az előrecsomagolt, gusztusos steak vagy ízlésesen, csont nélkül kínált karajszelet mögött milyen "élet" állt.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.