Hirdetés
Hirdetés

"A természetes fejlődés szerintem alapvető, és egészséges" - Mór 24 a Michelin-kalauzról

SZERZŐ: Király Márton
2023. szeptember 11.
Már csak napok kérdése és megjelenik a magyarországi Michelin Guide.
Hirdetés

A Vörös Kalauznak ez lesz a második olyan kiadása, ami nem csak a fővárosban található éttermeket, de az ország egész területét bemutatja. A tavalyi év csillagesővel és ajánlássorozattal szórta meg egész Magyarországot, és több étterem is Bib Gourmand minősítést kapott.

Most felkerestünk néhány fontos helyet, hogy megkérdezzük, a tavalyi év sikerei után idén milyen érzésekkel várják a legújabb Michelin Guide Hungary megjelenését.

Fotó: facebook.com/ Mór 24

A balatonfüredi Mór 24 Bib Gourmand minősítésével remekül illeszkedik a Kalauz által is erősen kitüntetett északi part étteremkínálatával. Almás Edit és Albrecht Tamás saját megfogalmazása szerint a Mór24 a laza hely, ahol a pohárban és a tányéron is a minőség az első.

Most az elmúlt évről, inspektorészlelésről, kihívásokról, és guide-várásról beszélgettünk.

A Mór 24 lassan egy éve viseli a Bib Gourmand minősítést. Mi változott a cím hatására?

Almás Edit: A konyhában nem változtattunk semmit, igaz, nem is terveztünk. Megtaláltuk a saját utunkat.

Albrecht Tamás: Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kísérleteznénk, ne szeretnénk folyamatosan fejlődni, de ez teljesen független a Michelintől. Ez a természetes fejlődés szerintem alapvető és egészséges.

A vendégkörre volt hatása a minősítésnek?

Edit: Tavaly november óta miénk a Bib, és azóta rengeteg külföldi vendég érkezett hozzánk. Erőteljesen megemelkedett a külföldi vendégek száma, és amikor van alkalmunk beszélgetni velük, és megkérdezni, hogy honnan hallottak az étteremről, hogyan találtak ránk, mindig szóba kerül a guide.

Fotó: Mór24

Tamás: Ez érthető is, hiszen mi magyarok is, ha külföldre megyünk, és szeretnénk éttermet találni, akkor megnézzük a Guide-ot, az applikációt, hogy ajánljon valamit a környéken. Az, hogy mi is, a Balaton-part is felkerült a térképre, egyértelműen pozitív hatást eredményezett.

Mi jelentett kihívást az elmúlt időszakban?

Edit: Az infláció és az energiaválság mellé megkaptuk még a rossz időt is! (nevet)

Tamás: Ha az idei nyarat nézzük, nagyon nem volt szerencsénk az időjárással. Nagyon sokat esett az eső, ez nálunk pedig azért probléma, mert rossz időben nem tudjuk a teraszon leültetni a vendégeinket. A terasz kiesésével csak a benti helyekre tudtunk foglalásokat felvenni, ez eléggé megnehezítette a dolgot.

Fotó: Mór24

Volt olyan vendégük, akikről azt gyanították, hogy Michelin-inspektor?

Edit: Én minden egyes külföldinél felkapom a fejem, hogy na, most itt a Michelin! (nevet) Valójában egyáltalán nem aggódjuk túl, igyekszünk nem ráfeszülni, a konyhában sem csinálnánk amúgy sem semmit máshogy, csak ugyanúgy, ahogyan eddig.

Fotó: facebook.com/ Mór 24

Milyen érzésekkel várják a hamarosan megjelenő kalauzt?

Edit: A Balaton szerintem továbbra is nagyon erős lesz, vannak, akiknek szurkolunk is. Szerintem lesznek meglepetések, akár mindkét irányba is. Talán olyan is lesz, aki kikerül a katalógusból, de szerintem mindenképpen lesznek új résztvevők is, nem is kevés!

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram