"Az utcai étkezési kultúrából kibontakozva az utcai kifőzdék Szingapúr multikulturális városállamának jellemzőjévé váltak, amelyek kínai, maláj, indiai és más kultúrákat foglalnak magukba" – mondja az UNESCO, és írta a Travelo. "Az utcai árusok e kultúrák összefolyásából merítenek ihletet, és az ételeket a helyi ízléshez és keretekhez igazítják. Ma Szingapúrban ezek a kifőzde-központok különböző közösségek igényeit szolgálják ki, legyenek azok az ott lakók vagy ott dolgozók. A legrégebbi árusok közül néhányan már az 1960-as évektől kezdve ott dolgoznak. Sokan egy adott ételre specializálódtak, amelyet hosszú évek alatt finomítottak, és receptjeiket, ismereteiket, készségeiket továbbadják a fiatalabb családtagoknak vagy tanulóknak.
Az ország két évvel ezelőtt pályázott az UNESCO-elismerésre, és december 16-án sikerrel jártak: felkerültek a szellemi kulturális örökség listájára.
Ezek a központok a sziget egész területén megtalálhatók. De ha egyszer eljutnak oda, akkor érdemes kipróbálni a Chinatown Complex, a Lau Pa Sat, a Maxwell Food Center, a Newton Food Center, az East Coast Lagoon Food Village és a Gluttons Bay falatozóit – írta a Travelo.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.