Hirdetés
Hirdetés

A francia séflegenda szerint a Michelin-kalauz egy baromság

SZERZŐ: DiningGuide
2018. november 30.
Pierre Koffmann, a 70 esztendős szakács kimondta azt, amiről előtte már rengetegen így vélekedtek. Csakhogy egy olyan séftől, aki már az 1980-as években három Michelin-csillaggal büszkélkedhetett, mindez egész más fényben tűnik fel.
Hirdetés

A francia születésű Pierre Koffman a pályája nagy részében az Egyesült Királyságban dolgozott. Első éttermét, a La Tante Claire-t 1977-ben nyitotta a londoni Chelsea-ben, és mindössze hat évvel a nyitás után teljesítményével kiérdemelte a harmadik Michelin-csillagot. Karrierje során rendre a szakma legnagyobbjaival dolgozott együtt, Gordon Ramsay-től Marco Pierre White-ig, Marcus Wareingtől Tom Kitchinig.

Nem először adott hangot annak, mennyire feleslegesnek tartja, ha egy séf a Michelin rendszerének akarja megfeleltetnie a konyháját, és hogy ő többé nem kíván ez alatt a nyomás alatt dolgozni. Nemrég egy londoni szakmai konferencián beszélt arról, hogy a Michelin Guide szerinte ma már egy baromság. Azt fejtegette, hogy bár a legendás kalauz a fiatalokat próbálja megszólítani, véleménye szerint nem lehet hinni ezeknek ajánlásoknak.

Kivéve, ami a három Michelin-csillagos éttermeket illeti, de az egycsillagosokban már nem lehet megbízni.

Egy csillagot érdemel ki a Ritz Hotel étterme és a London egyik eldugott sarkában lévő étterem is, hát hogy lehet ezeket összehasonlítani? – tette fel a kérdést Kaufmann.

De pályatársa és üzléeti partnere, Marco Pierre White sem rejti véka alá kritikus véleményét a piros kalauzt illetően. "Nekem nincs szükségem a Michelinre, és a Michelinnek sincsen rám. Ők autógumikat árulnak, én pedig ételeket. Egyetlen Michelin-ellenőr sem tud nálam többet az ételekről, egyszóval miért lenne szükségem arra, hogy bárki is megítéljen, aki kevésbé ért hozzájuk, mint én?" – fogalmaz Koffmann-nál is sokkal keményebben White.

Íme, a vele készült interjú. Alább pedig megismerheti az egykori brit fenegyerek élettörténetét!

Ismerje meg Marco Pierre White-ot közelebbről is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram