A Déryné gyorsan elkezdte átszervezni az életét a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése céljából bevezetett, az éttermek működését érintő korlátozások bevezetésével egy időben. A népszerű budai bisztró azonnal átprogramozta magát, és az emblematikus ételeinek házhoz szállítására helyezte a hangsúlyt. A forgalmuk hétről hétre emelkedik, így az étterem dolgozóinak megmaradt a munkája. Mégpedig minden dolgozójának – ami nem kis szó. Az árbevétel nagyságát nyilván nem lehet az ezt megelőző időszak bevételeihez hasonlítani, de mindenkinek van munkája, még ha nem is ugyanaz, mint eddig. Az étterem motorja, Kovács Kristóf pozitív gondolkodása és hihetetlen energiája kellett a változások gyors és sikeres bevezetéséhez.
A Déryné és a Konyhakör csütörtök este egy új pop-up koncepcióval jelentkezik. A rendezvények betiltásával összejövetelről természetesen szó sem lehet, ezért az ételek kiszállítása mellett döntöttek, az első eseményt pedig Hegedűs Zoé vendégséf színesíti baszk ételeivel és a Konyhakör csapatának bevonásával. A Having Fun Meanwhile így tulajdonképpen a népszerű tematikus vacsorákat idéző programmal jelentkezik, a jelen lehetőségek szerint házhoz szállítós menüvel, amelyet a “vendégek” előrendelésben érhetnek el. Az ételsor kialakításánál fontos szempont volt a Déryné comfort food-gondolkodásmódja, és annak barátságos árazása is.
A “rendezvény” ezekben az embert próbáló időkben talán valamiféle mintát is mutathat, legalábbis arra vonatkozólag, hogy folyamatos mozgásban maradva, új dolgok bevezetésével lehet egy kicsit színesebb az életünk. A Déryné elképzelése szerint havonta 2 alkalommal készít elő virtuál vacsorákat, ismert és kevésbé ismert séfeket és izgalmas tematikákat bemutatva egy szűk közönségnek. A vacsorákra 3-4 nappal az esemény előtt lehet foglalni, a virtuális férőhely erejéig. A csütörtöki baszk vacsora a szervezők reményei szerint kedd késő estére teltházat jelent.
Ahogyan a Konyhakör fogalmaz, ez egy „új megközelítése a közösen átélhető ételélménynek és a Konyhakör fontos alapértékének: közösségi étkezés egy, a jelenlegi vírushelyzet miatti absztrakt térben. Reményeink szerint a projekt képes lesz betölteni az űrt az étel-házhozszállítási piacon.”
Így lehet csatlakozni:
Séf: Hegedűs Zoé (Konyhakör) és Juhász Dániel (Déryné)
Itt lehet jelentkezni a csütörtöki pop-up eseményhez! Alább pedig a menüsor.
Menüsor:
Friss tavaszi zöldleves: zeller, uborka, mandula, méz és menta
Gazpacho-alapokon egy fúzió, friss juice-hatás, energy booster.
Meleg és füstös. Spanyol pisto. Grillen sült paprikaleves fokhagymával és chilivel. Ricotta opcionálisan kérhető.
Igazi komfortétel. Interpretációja egy nemzetközi valutának, amit mindenki szeret!
A mi húsvéti kitekintésünk: élő tűzön sült cékla, reszelt torma, friss petrezselyem. Feltámadás.
Visszatekintés a Konyhakör egykori Óceánia menüjére Hőerőműben. Marharagu-variáció krémes vajas burgonyával. Zoé szíve csücske. Egyetemi évek, San Sebastian…
Világraszóló édesség. Vanília és fahéj.
Képek a Konyhakör tavalyi Kádár-gyomor pop-upjáról
Kádár-gyomor fekete-fehéren: A Konyhakör pop-up vacsorájának impresszív képei
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.