A versenyzők:
- Korponai Péter (Desszert.Neked) és Mártha Róbert (Costes)
- Nagy Anna (Salon Restaurant Budapest) és Berta Gréta (Kempinski Hotel Corvinus Budapest), az előző verseny első és második helyezettjei
- Maczák Anna (Costes Downtown Étterem) és Nagy Melinda (Kiosk Budapest)
- Andrási Beáta (Buddha-Bar Hotel) és Kovács Boglárka (Hotel du Vin – Cheltenham, Anglia)
A csapatoknak egy csokoládés tányérdesszertet, egy gyümölcsös tortát és egy artisztikus elemet (csokoládéból vagy cukor-karamellből) kellett elkészíteniük. Az indulók közül csak a Nagy-Berta páros készített cukorszobrot, a többiek csokoládéval dolgoztak.
Mihályi László, a zsűri elnöke elmondta, hogy az első és második helyezés között a technológiai különbségek mellett nagyon sokat számított, hogy a Nagy-Berta csapat tortája még fagyos volt a tálaláskor, így az ízeket sem érezhették igazán. A legjobb tányérdesszert és a legjobb artisztikus munka különdíját a második helyezett csapat vitte el.
A versenyről és a hazai cukrászat helyzetéről Kolonics Zoltánnal, a verseny főszervezőjével való beszélgetésünket itt olvashatja.