A Cvekedli, mely az idei Audi-Dining Guide Étteremkalauz Top 10 Alternatív Vendéglátóhelyeket felsoroló listáján is szerepel, a nyitás óta folyamatosan fejlődik és változik, eljött hát az idő, hogy megkeressük, és az újdonságokról faggassuk őket.
Milyen újdonságok történtek az elmúlt időszakban a Cvekedli háza táján?
Gabulya Máté: A legfontosabb újdonságunk, hogy megnyitottuk a második éttermünket! Áprilisban nyílt meg a Lebbencs Leves és Szendvicsbár, ugyanúgy Nyíregyházán, sőt, olyannyira, hogy ugyanabban az utcában, ahol a Cvekedli is áll. Így most már két egységgel várjuk a vendégeinket a Dózsa György utcában. Az új helyen letisztult, rövid étlapot, bagel-, és szendvicsvariációkat, és leveseket kínálunk, de itt is ugyanaz a felfogás az uralkodó, amivel a Cvekedlit is csináljuk. Magyar ételekre fókuszálunk de a francia konyhatechnológia, az ázsiai csavarok innen sem hiányoznak.
Mi hívta életre az új egységet?
Szerettük volna szélesíteni a repertoárunkat. Itt meg tudjuk mutatni, hogy nem csak a tészta van benne a kezünkben, hanem ez a vonal is. Ez az egyik első lépése a jövőbeli koncepciónknak is, hiszen szeretnénk minél több stílusban, több egységgel, több helyszínen megmutatni magunkat. Ez pedig egyszer majd egy nagy, saját étteremmé áll össze a jövőben!
Milyen volt a nyitás, és az új egység fogadtatása?
Januárban vettük hírét, hogy a mellettünk lévő épületben bezár egy étterem. A hely tulajdonosa aztán megkeresett minket, és mi meg tudtuk valósítani a levesezőről, szendvicsezőről szóló álmainkat. Ez egy nagy csapatbővítéssel is járt, így összesen hatan tevékenykedünk a két étteremben, nagyon nagy segítség, hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz. A fogadtatás szerencsére nagyon kedvező, töretlen lelkesedéssel járnak hozzánk az emberek. Akik a Cvekedlit megkedvelték, azok megtalálták az utat a Lebbencshez is.
Kik alkotják a vendégkört?
Szerencsére továbbra is jellemző a tendencia, hogy aki egyszer megkóstolta az ételeinket, az utána kilencven százalék, hogy vissza is tér, törzsvendég lesz. Aminek nagyon örülünk, hogy nem csak Nyíregyházáról, de a környező városokból is nagyon sokan látogatnak hozzánk. Ehhez kapcsolódik még az idei évünk egyik nagy sikere is. Idén nyáron megjelent a Cvekedli a Strandfesztiválon, ez volt az első nagy kitelepülésünk. A fesztiválra pedig az egész országból érkeztek vendégek, és többen jöttek úgy oda hozzánk, hogy már hallottak rólunk, ismertek minket. Szeretnénk is a jövőben kiaknázni a kitelepülésekben rejlő potenciált, és eljutni új helyekre, akár a Gourmet Fesztiválra is!
A sikerek mellett ejtsünk szót a nehézségekről is! Mi jelentette az elmúlt időszak legnagyobb kihívását?
Egy meglévő étterem mellé egy másikat megnyitni, és a kettőt párhuzamosan működtetni nem kis feladat. Ismét egy évvel odébb toltuk a szabadságunkat, hiszen most helyt kell állni, de ez kell ahhoz, hogy megvalósíthassuk az álmunkat. Sikerült felkutatnunk a megfelelő alapanyagokat, a megfelelő munkaerő-utánpótlást, így a mennyiség növelése mellett továbbra is szem előtt tudjuk tartani a minőséget. Minden esetben az lebeg a szemünk előtt, hogy ez a jövőben kifizetődő lesz, akár egy új csapattag kiképzéséről, akár egy helyi termelővel való együttműködésről legyen szó.
Milyen tervekkel vágtok neki az elkövetkezendő időszaknak?
Nemrég készítettük el a listát azokról a terveinkről és ötleteinkről, amelyeket 2024-ben szeretnénk megvalósítani. Az első és legfontosabb cél továbbra is a meglévő két egységünknek a még dinamikusabb, még olajozottabb működtetése. Emellett szeretnénk fesztiválokon, kitelepüléseken lehetőleg minél gyakrabban részt venni, hiszen ezek komoly mérföldköveknek számítanak számunkra. Most ez jelenti a két fő irányt, ami mentén haladunk. Hosszú távon persze vannak álmaink, nincs kizárva újabb étteremnyitás sem, de ez egyelőre maradjon meglepetés. Annyi biztos, hogy szívesen szerepelnénk a Dining Guide Kalauz következő kiadásában is!
Cvekedli Tésztabár
4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 61.
Lebbencs Leves és Szendvicsbár
4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 59.
Tovább olvasok:
Helyzetjelentés az Őrházból – Konyhára vonul a Bistro & Barbecue
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.