Sűrű időszakot tudhat maga mögött Wang Mester. Nemrég nyitotta meg a belvárosban az Astoria közelében legújabb éttermét, a harmadik Biang Bisztrót, miközben alig pár hét alatt szórakoztató és informatív kis videóival TikTokon és Youtube-on sokmilliós nézettséget ért el. Az örökmozgó Wang az év második felére is tartogat meglepetéseket, hiszen újabb egységeit a kínai gasztronómia budapesti fellegvárában, Kőbányán, a kínai negyedben fogja megnyitni.
Az ázsiai konyhában méltán népszerű húslevesek - általában marha vagy csirke felhasználásával - nem hiányozhatnak egyetlen hagyományos étterem kínálatából sem. Abban az esetben, ha a megszokott tyúkhúsleves helyett idén tavasszal kísérletezni kívánnánk, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet!
Hozzávalók a leveshez:
- 600g marhahús
- víz
- 300g száraz, vastag rizstészta
- bok choy
- marhagolyók
- ecetes retek
- 4cl szójaszósz
- 3db csillagánizs
- 10db szecsuáni bors
- 2 db babérlevél
- 2db szegfűszeg
- 15g babpaszta
- 4g só
- 13 fűszer (speciális fűszerkeverék, boltban kapható!)
- 6g csípős szósz
- 1 db zöldhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5g gyömbér
Dining Guide tipp: A hozzávalók beszerzéséhez érdemes felkerekedni és a kínai negyedben található Duna Panda bevásárlóközpontban (1107, Budapest, Jegenye u. 26.1-7 ép.) körülnézni a minél autentikusabb ízvilág elérése érdekében.
Elkészítés:
- Vágjuk fel a marhahúst 3,5 cm-es kockákra, áztassuk be fél órára, majd mossuk le róla a vért.
- Tegyünk bele egy nagy fazékba kellő mennyiségű vizet és a megtisztított marhahúst majd keverjük össze az ízesítéshez szükséges fűszerekkel. Használjunk a leveshez szójaszószt, csillagánizst, szecsuáni borsot, babérlevelet, szegfűszeget, babpasztát, sót, 13 fűszert, valamint ízlés szerinti mennyiségben csípős szószt.
- Helyezzük a főtt tésztát egy nagy tálba, majd öntsük rá a húst és a levest.
- Miután a víz felforrt, alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül főzzük.
- Mielőtt elkészülne a levesünk, adjunk hozzá utolsó simításként ecetes retket, marhagolyókat, sült tofut és bok choy-t.
A Séf jegyzetei: Abban az esetben, ha a maradék marhahúslevest előre elkészítjük, majd lefagyasztjuk, akkor később újra felhasználhatjuk!
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.