Hirdetés
Hirdetés

5 nem mindennapi étterem, amit érdemes felírni a bakancslistára   

SZERZŐ: Nagy Kamilla
2024. április 12.
Az egyedülálló éttermi élmény nem kizárólag a felszolgált ételek minőségén vagy a séf személyén múlik. Nem elhanyagolható mértékben számít az sem, hogy milyen környezetben fogyaszthatjuk el a vacsoránkat és ott milyen hangulat vesz körül minket. Válogatásunkban 5 olyan éttermet mutatunk be, ahol a nem hagyományos helyszín kiválasztásához alkalmazkodott a koncepció – na és minél előbb érdemes felírni őket a bakancslistára!
Hirdetés
Grotta Palazzese Restaurant, Forrás: Grotta Palazzese

Romantikus vacsora egy szikla belsejében

Grotta Palazzese, Hotel Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Olaszország

Polignano a Mare szépségét szavakkal nehéz körülírni, azonban kísérletet érdemes tenni rá. A kanyargós, szűk utcákat, fehér házakat és az egészínkék öbölbe omló, magas sziklafalakat az a bizonyos dolce vita életérzés lengi körbe, amely egész Dél-Olaszországra jellemző. A Grotta Palazzese étterem a négycsillagos Hotel Grotta Palazzese részeként működik, megközelítéséhez pedig 64 lépcsőfokon keresztül kell leereszkedni a mélybe. Az étterem különleges lokációjának biztosítéka nem más mint az a tény, hogy a barlang már egészen az 1700-as évektől kezdve a helyi lakosság által kedvelt partik és fogadások helyszíne volt. A Grotta Palazzese étlapja Puglia régió hagyományos konyhájának legjavát kínálja. A romantikus hangulat megalapozását a tenger morajlása mellett a dress code is elősegíti, hiszen szigorúan tilos papucsban és shortban megjelenni a vacsoránál. 

H2O Underwater Restaurant by Andrea Berton, Forrás: plateauinternational

Fine dining élmény az óceán alatt

H20 by Andrea Berton, You & Me by Cocoon Maldives resort, Maldív-szigetek 

A Maldív-szigeteken található H2O Restaurant nem mindennapi élményt kínál, hiszen a tengerfenéken, egy üvegbúra alatt található étteremben a vendégek a vacsora időtartama alatt elmerülhetnek a Maldív-szigetek élővilágának látványában. A limitált férőhelyes, mindössze 20 főt befogadó étterem kulináris szempontból is kiemelkedő, hiszen a konyha a többszörös Michelin csillagos séf, Andrea Berton vezetése és neve alatt működik. Az étteremben a nevéhez hűen tenger gyümölcseiből és halakból készült fogásokat kóstolhatnak meg a vendégek egy 4 fogásos vacsora keretén belül. 

Heavenly Jin Restaurant, Fotó: J Hotel Shanghai Tower

Luxusétterem a világ egyik legmagasabb épületében

Heavenly Jin, J Hotel Shanghai Tower, Shanghai, Kína 

A Shanghai Tower a világ második, egyben Ázsia legmagasabb épülete, így kézenfekvő, hogy adottságait kihasználva egyedülálló élményekkel várja az idelátogatókat. Az épületben kap helyet a J Hotel Shanghai Tower nevű luxushotel, amelynek szobáiból egész Shanghai-ra pazar kilátás nyílik. A luxus élmény egyik csúcspontja a 120. emeleten található Heavenly Jin étterem, amely a régióra jellemző kínai konyha legjavát prezentálja a vendégek számára. A hatalmas üvegablakoknak köszönhetően nem számít, milyen az időjárás, hiszen 556 méterrel a város felett borúsabb idő esetén is olyannak tűnik a kilátás, mintha a felhőkön ülve fogyasztanánk el az ebédünket vagy vacsoránkat. 

Venice-Simplon Orient Express, Forrás: thetimes.co

Múltbéli elegancia - kortárs ízek 

Venice Simplon-Orient Express, étkezőkocsi, London vagy Párizs és Isztambul között közlekedik

Az Agatha Christie regényének köszönhetően legendássá vált Orient Express jelenlegi formájában Venice Simplon-Orient Express néven 1982-ben született újjá. A lenyűgöző enteriőrt az 1920-as évek art deco stílusa ihlette, alapjait pedig a James Sherwood amerikai üzletember által, egy aukción megvásárolt és restaurált, az eredeti Orient Expresszből származó vagonok adják. A luxus élmény érdekében a vonaton az alvókocsik mellett egy egész éjjel nyitva tartó koktélbár és fine dining étterem is az utasok rendelkezésére áll. Az étkezőkocsiban a Jean Imbert séf által megálmodott, szezonálisan változó menüsor a francia elegancia és precíz kivitelezés harmoniáját ötvözi. A menü mindig a megszokott útvonalhoz alkalmazkodik, bevonva a helyi termelőket. A vonat többek között - végső állomása, Isztambul felé tartva - megáll Bécsben és Budapesten is. 

SnowCastle Restaurant, Forrás: hopscotchtheglobe

Étterem a jég birodalmában 

Arctic Snowcastle, Kemi, Lappföld, Finnország

Abban az esetben, ha nem vonz minket a nyári hőség, a Föld északi félteke is számos lehetőséget tartogat. A lappföldi Kemi városában található SnowCastle az éttermi élmény mellett egy iglu hotel formájában is kedvez a vendégeknek. A hóból faragott épület egyik különlegessége, hogy az évszakok váltakozásának köszönhetően évről-évre újra kell építeni, ezért mindig egyedi design várja az idelátogatókat. A vállalkozó szellemű vendégek a -5 fokos hidegben elfogyasztott, jóleső vacsora után, ha elfoglalták a szobáikat, azt is megtapasztalhatják, milyen lehet az élet az északi sarkkör közelében.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram