Wharekauhau Wairarapa – Ahová a Rolling Stones pihenni jár

SZERZŐ: Király Márton
2023. október 15.
a Château rovat
támogatója a
Ez az előkelő Relais & Châteaux birtok, amely a holland és brit királyi családok körében is népszerű, már csak a zöld környezet miatt is megéri a 30 perces autóutat Martinborough-tól délnyugatra.
Hirdetés

A fényűző farm 5000 hektáron fekszik, egyik irányban a Palliser-öböl csendes-óceáni partvidékével, a másik irányban pedig a magasba törő új-zélandi hegyvidékkel határos. A gerendás mennyezettel, saját konyhával és kandallóval ellátott Edward-kori házikók és villák luxuslakosztály-hangulatot kölcsönöznek, míg a fűtött beltéri és kültéri medencék, a spa és az edzőterem valamint a síkképernyős TV-k a kényelmet hirdetik.

Fotó: facebook.com / Wharekauhau Country Estate

A farm to table koncepció szerint működő étterem degusztációs kóstolómenüt kínál, amelyet a szállást körülvevő borvidék tételei kísérnek, a programlehetőségek között pedig lovaglás, borkóstolás, íjászat, csillagles és tengerparti e-bike túrák is szerepelnek.

A Wharekauhau egy szuper-luxus búvóhely Wairarapában, egy 5000 hektáros, hullámzó mezőkkel, tavakkal, erdőkkel és 12 mérföldnyi vadregényes tengerparttal rendelkező birtok közepén, 13 lakosztállyal és egy három hálószobás házzal, amelyben már a cambridge-i hercegi pár is megszállt.

Fotó: facebook.com / Wharekauhau Country Estate

A helyszín

Wharekauhau 90 perces autóútra - vagy 10 perc helikopteres repülésre - van Wellingtontól, az Északi-sziget lábánál. A legközelebbi város, Martinborough félórányi autóútra van, így a birtok hihetetlenül elszigetelt - a legjobb értelemben.

Fotó: facebook.com / Wharekauhau Country Estate

A szállást a világ legjobb búvóhelyei közé sorolják, ahol stílus a legfontosabb. Az Edward-kori vidéki pompát idéző főépületben különböző társalgók vannak antik bútorokkal és hatalmas ablakokkal, amelyek a Palliser-öbölre és a kertekre néznek. Itt mindig találni egy nyugodt helyet, ahol a vendég a pattogó tűz mellé húzódhat.

Szerviz

A szálló Tom Cruise-tól kezdve a Rolling Stones-ig sok világsztárt látott már vendégül, így a szolgáltatás megfelelően elegáns, de mégis nyugodt és laza. A szórakozási lehetőségek közé tartozik a játékterem, a spa, a 22 méteres beltéri medence és az aprócska edzőterem, de a legjobb, ha a szabadban járunk, ahol hegyi kerékpározás, tenisz, lovaglás vagy lövészet várja a vendégeket.

Fotó: facebook.com / Wharekauhau Country Estate

Aki adrenalinnal teli szórakozásra vágyik, az quadozhat a birtokon; a nyílt mezőkön kíváncsi tehenekkel versenyezhet, patakokon kelhet át, és felfedezheti a sziklák tetején húzódó utakat és az alatta elterülő strandokat.

Szobák

A 13 lakosztály saját terasszal, konyhával, gardróbszekrénnyel és mennyezetes ágyakkal rendelkezik. Nincs légkondicionálás, de a mennyezeti ventilátorok és a lágy tengeri szellő hűvösen tartják a levegőt. A szobák iPod-dokkolóval, hajszárítóval és TV-vel, a fürdőszobák padlófűtéssel és tengerre néző káddal rendelkeznek.

Fotó: facebook.com / Wharekauhau Country Estate

A különálló magánházikóban két szinten három hálószoba, dolgozószoba, konyha borospince és medence található.

Fotó: facebook.com / Wharekauhau Country Estate

Gasztronómia

Wharekauhau egy működő farm, így a konyha a legfrissebb marha- és bárányhúst használja, de helyi vizeken fogott rákot és halakat is feldolgozzák.

Fotó: facebook.com / Wharekauhau Country Estate

A vad édeskömény és a tengeri moszat a tengerpartról származik, a gyümölcs- és zöldségültetvények pedig termékenyek - az édesburgonyától kezdve az eperig és a kaffir lime-ig mindent kínálnak.

Fotó: facebook.com / Wharekauhau Country Estate

A vendégek a vacsora előtt a társalgóban aperitifre gyűlnek össze, amelyet egy hivatalos pompával díszített szobában vagy egy lazább hangulatú teremben fogyaszthatnak el. A nagyszerű borairól híres területen az étteremvezető gondoskodik arról, hogy a pohár mindig friss és izgalmas borral legyen tele.

A rusztikus vidéki konyhában a reggeli kontinentális választék mellett ínycsiklandó főtt ételeket is kínál - a birtok 25 csirkéjének tojásából.

Forrásaink voltak:

1 2

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram