Vista Palazzo - Verona rejtett kincse

SZERZŐ: Király Márton
2023. augusztus 13.
a Château rovat
támogatója a
"Ez lesz a szín, utunk ide vezet."
Hirdetés

A helyszín

Veneto tartomány ékköve, melynek utcáin a világ leghíresebb szerelmes története is játszódott, turisztikai szempontból ideális helyen fekszik. A csodaszép, ám vitathatatlanul túlzsúfolt Velence alig egyórányi vonatútra található, és a közeli milánói repülőtérről is könnyűszerrel elérjük a festői város utcáit.

Verona hangulata nem sokban különbözik attól a 16. századi képtől, melyet a legnagyobb angol drámaíró tárt a Rómeó és Júlia olvasói elé, és bár a város leglátogatottabb pontja egyértelműen a híres erkélyjelenet előtt tisztelgő szoborcsoport, Veronát ezen kívül is érdemes felkeresni.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

A város több szempontból is aranykorát éli, a vendéglátás és gasztronómia szempontjából mi sem tanúskodik jobban e fejlődésről, mint a nemrégiben megnyitott Vista Palazzo veronai épülete.

Az épület, melyben a legmagasabb színvonalon működő luxusszállás kapott helyet, önmagában is érdemes a figyelemre. Az 1800-as években épült palota a történelmi városmagban található, azaz a város valódi központjában. Ahogyan azt a gazdag kulturális örökségüket megbecsülő országok esetében megszokott, a hotel kialakításánál értő kezek nyúltak a műemlékvédelmi besorolás alatt álló épülethez.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

A szálloda koncepciója, mely illeszkedik a város gazdag történelmi múltjához, finoman rímel a tulajdonos-család másik szállodájának, a Comó-i tó partján álló Vista Como hotel hangulatára is.

Verona központjában a gyalogosoké a főszerep. A Vista Palazzo egy régi római kori kapu maradványai melletti, macskaköves mellékutcában található, kissé eltávolodva a központ lüktető szívétől, mely azonban egy rövid sétával könnyedén elérhető. Az összesen tizenhárom lakosztályból álló szálláshely tökéletesen illeszkedik az apró és tökéletes ékszerdoboz-hotelek kategóriájába.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

Az épület

Az épület legfelső emeletén található az étterem, amely egy látványos tetőtéri bárral egészül ki, ahonnan 360 fokban csodálatos kilátás nyílik. Az alagsorban a rendelkezésére álló helyet remekül kihasználó spa található, amelynek központjában a város egyetlen szállodai medencéje áll. Igaz, nem éppen hatalmas, és inkább a fürdő által kínált egyéb szolgáltatások kiegészítőjeként funkcionál, mégis rendkívül kellemes élmény egy városban töltött nap után alámerülni benne.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

A gőzfürdő, szauna, hidromasszázs és jégzuhany, az ötszáz négyzetméteres, külön kibérelhető magán-spa részleg és a számtalan, személyre szabható kezelés a szálloda egyik legfőbb vonzerejévé teszik a wellness-részleget.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

Disegno

A szállodában tartózkodva hamar világossá válik, hogy a hotel összes termeiben, a falakat borító tapétáktól a gondosan válogatott bútorokon és díszítő műalkotásokon keresztül, az étkészletekig és borospoharakig szó szerint a legapróbb részletig minden a világhírű olasz design-stílust hivatott ünnepelni. Ez az időtlen és megfoghatatlan, mégis azonnal felismerhető sprezzatura az, mely ellenállhatatlanná, elegánssá és szerethetővé varázsolja a szállodát.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

A hotel összképén az ipar leghíresebb, és ami ennél is fontosabb, helyi képviselői dolgoztak. A dizájnvilág e félistenei közül sokan a közelben, Milánóban és környékén dolgoznak. A comói ingatlanhoz hasonlóan az újratervezést itt is a veterán milánói építész, Maurizio Maggi felügyelte. Az általa kidolgozott összkép természetes fákkal és lenyűgöző olasz márványmunkákkal átszőtt mély, gazdag színekből áll össze. A márvány-alapanyagot nyolc különböző olasz bányából szerezték be.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

A diófa parkettapaneleket kézzel készítette és díszítette az Alchimia Italia, míg a kanapék és székek a nagyra becsült Baxtertől származnak, ami angolul hangzik, de valójában olasz, és Comóban működik.

A Dedar, amely a textíliák és tapéták nagy részéért felelős és amelynek bemutatótermei a New York-i 3rd Avenue-n és a londoni Chelsea Harbourban is megtalálhatók, Milánó és Como között, vidéken székel.

És így tovább, a Rivolta Carmignani ágyneműivel, a Marchetti Illuminazione kézzel készített üvegdíszeivel és a Ginori étkészleteivel az olasz iparművészet lépten-nyomon feltűnik, felragyog.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

Gasztronómia

A helyszűke és a nagyrészt történelmi épületekből álló város sólyomszerűen figyelő örökségfelügyelete kétségtelenül kihívást jelentett Maurizio Maggi számára. A földszinti konyhát és az emeleti Sottovoce éttermet az ilyen kihívásoknak megfelelő kompromisszumok mentén alakították ki, a végeredmény pedig lenyűgöző lett. A távolság dacára a konyha és az étterem munkája olajozottan, zökkenőmentesen, összehangoltan zajlik.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

Az étterem Fabio Aceti séf tapasztalt irányítása alatt működik. Az olyan ételek, mint a vaddisznó-bottoni bivalymozzarellával vagy az olasz Alpok tavaiból származó füstölt tőkehal tatár, amelyet málnás carpione saláta kísér, tökéletesen bemutatják a tágabb régió kulináris sokszínűségét, hagyományait és helyét a 21. században.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

A tetőtéri bár elegáns menedékként szolgál, ahol egy negronit vagy egy digestivót öröm elfogyasztani, miközben a nap látványosan süllyed a város háztetőinek panorámája fölött. A reggelit is itt lehet elfogyasztani. A szomszédos épületek redőnyei mögül kiszűrődő zene és az olasz tréfálkozás foszlányai a reggeli cappuccinók mellé a lehető legjobb módja a napkezdésnek.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

A programok

Velence és Milánó is könnyen megközelíthető, Valpolicella és Soave szőlőskertjei ott várnak a szomszédban, a Garda-tó pedig mindössze 20 percre található.  A környező régió által kínált programlehetőségek tehát meglehetősen sokrétűek. De a város varázsa is képes megragadni a figyelmet, Verona önmagában is élményt kínál.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

A nyár folyamán tartják a világhírű Veronai Operafesztivált. 50 napon át zajlanak az előadások a Verona Arénában, a Kr. u. 30-ban épült amfiteátrumban. Az 1913-ban, Verdi születésének századik évfordulóján alapított Operafesztiválon a világ leghíresebb énekesei lépnek fel a különleges hangulatú helyszínen.

A városban ókori templomokat, lélegzetelállító szépségű rejtett udvarokét és évszázados tereket. csodálhatunk meg. Különleges hangulatú hely, mintha nem is valóság, hanem egy film, sőt, egy romantikus dráma helyszíne lenne.

Fotó: facebook.com / Vista Palazzo Verona

Shakespeare városának felfedezéséhez pedig keresve sem találhatnánk jobb, szebb, kényelmesebb és hangulatosabb kiindulópontot, a Vista Palazzo tündöklő épületénél.

Forrásaink voltak:

1 2

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram