Hazai étterem nem írt le még akkora ívet egy bezárás és újranyitás között, mint a Vörösmarty téri ONYX. Eljött azonban az idő, és heteken belül ismét vendégeket fogad a legendás étterem.
Sokan nem hittek az újjászületésében, sőt egy időben a legvadabb városi pletykák keringtek az ONYX sorsáról. A tulajdonosok, valamint az étterem hűséges régi emberei azonban tartották magukat előzetes ígéretükhöz, és visszatér az ONYX. Idén egy limitált vendégszámú vacsoraest-sorozattal csillantják fel az elmúlt másfél év közös gondolkodásának és munkájának eredményeit, jövőre pedig teljes egészében feláll az új koncepció.
Műhely: az újjászülető ONYX „előszobájának" főpróbája
A nyilvános főpróbákon való részvétel a színházrajongók ínyencsége. Ehhez hasonlíthatók a Műhely vacsorái: az ONYX újranyitása előtt az étterem régi különtermében, egy nagy közös asztalnál várnak esténként 16 főt exkluzív vacsorákon.
Degusztációs menü fejlesztése a Műhely vendégeinek bevonásával
A november 18-tól december 30-ig bemutatott menü fogásai nem kőbe vésettek. Azt a párbeszédet hivatott képviselni, amelyet a megújuló ONYX is szándékozik.
„A kísérletezésbe és a tálalóeszközök fejlesztésébe vendégeink nemcsak bepillantást nyerhetnek, de részeseivé is válnak az alkotói folyamatnak. Visszajelzéseik segítségével tökéletesítjük ételeinket, miközben közelebbről is megismerhetnek minket és betekinthetnek a kulisszák mögé.
Célunk egy olyan progresszív magyar konyha létrehozása, ami a művészet, tudomány és a gasztronómia összefonódásán alapszik, és magyar alapanyagokat használ.”
Két hét múlva megnyitja hát kapuját a Műhely, ahol ízelítőt kaphatunk a közel egy éve zajló dekontrukció, majd metamorfózis eredményéből.
Az Onyx alkotói közössége pedig hű önmagához, és nem egy hagyományos vacsoramenüvel készül.
A vacsora iránt érdeklődőknek az ALAPOZÁS hivatalos eseményéről:
Az Alapozás összesen 18 alkalom, amely 6 különálló, de mégis egymásra épülő eseményt fog össze. November 18-tól minden héten 3 napon keresztül van lehetősége vendégeknek részt venni az Alapozás eseményein, ahol a META/MORFÓZIS menüsor fogásait kóstolhatják és véleményezhetik lépésenként.
A fogások és a menü tervezésénél visszatekintettek az elmúlt egy év történéseire. Minden fogás az átalakulásuk elmúlt egy évének mérföldköveiről mesél, a menü pedig bemutatja az utat, amit idáig bejártak.
A kínálat egy – egy újabb fogással bővül minden héten. A novemberi első 3 alkalmon résztvevők az üdvözlő ital, az üdvözlő falat kóstolása és pár meglepetés mellett, egy főételt és desszertet, a decemberi utolsó 3 alkalmon részvevő vendégek pedig már a teljes, 13 lépéses menüsort kóstolhatják végig.
Az egyes alkalmak árai a vacsorák tartalma szerint is eltérőek:
Alapozás1/6 - Nov. 18-19-20 - 7.000 Ft
Alapozás 2/6 - Nov. 25-26-27 - 10.000 Ft
Alapozás 3/6 - Dec. 2-3-4 - 13.000 Ft
Alapozás 4/6 - Dec. 9-10-11 - 16.000 Ft
Alapozás 5/6 - Dec. 16-17-18 - 19.000 Ft
Alapozás 6/6 - Dec. 28-29-30 - 22.000 Ft
Alapozás 1/2/3: Az első eseményekre mától, november 3-tól lehet jelentkezni.
Alapozás 4/5/6: A második etapban november 18-tól lehetséges foglalni
További részletek a vacsoramenüről az ONYX oldalán. A foglalás itt elérhető.
Vissza, az ONYX-átalakulás kezdeteire:
A nap, amikor kalapáccsal szétverték a két Michelin-csillagos Onyx éttermet
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.