Hirdetés
Hirdetés

Az IGEN berobbantotta a nápolyi pizza forradalmat, a római szeletpizzával azonban a 3. helyet nyitja az IDE

2022. április 13.
Pest-Buda-Pest pizzaháromszög a négyszögletes római pizzaszeleteknek, Vidó Nóri gondozásában.
Hirdetés

A főváros egyik gasztroutcáján nyílik meg a harmadik IDE. Az Arany János utca meghatározó szereplői a Trattoria Pomo D'Oro és szemben a fagyizója, a QUÍ, egy À table! pékség, a Cloud 9 fagylaltszalon, a Smokey Monkies BBQ és a Fruccola.

Az új IDE a Hercegprímás utca magasságában nyílik, néhány lépésre az Espressoultól, a Cookie Beacon Brunch-tól és a Tapassio tapasétteremtől. Éhen tehát nem halunk 100 méteren belül, és ezért hamarosan az IDE csapata római szeletpizza vonalon is tenni fog.

IDE a Pozsonyi úton / Fotó: IDE

Vidó Nóri szerelemprojektjével, az IGEN pizzabárral 2015-ben megvetette lábát a valódi nápolyi pizza Magyarországon. A Madách téri street food hely után a Margit körúton immár éttermi környezetben élvezhetjük a fatüzeléses kemencéből érkező korongokat, az IDE-vel pedig 2020 végén

megmutatták, hogy az autentikus római pizzához a kemence elektromos is lehet, a pizzaszeletek pedig szögletesek és krumplisak is lehetnek.

A pizza al taglio stílusra jellemzőek a gazdag feltétek éa a válogatott ínyencalapanyagok Olaszországból a fior di lattétól a mascarponén, füstölt scarmozán, gorgonzolán és parmezánon át az itáliai sonkákig.

Vidó Nóri / Fotó: Zoltai András

Az IDE röviden: római pizza az IGEN csapatától. Hosszabban: „egy római pizzasütöde a Pozsonyi út 22-ben és a Czakó utca 15-ben, ahol a pizza szögletes,

a tészta vastag, de extrakönnyű, a feltét bőséges és sütőben rámelegítve kétnaposan is pont olyan friss, mint kétpercesen.

A főváros pizza al taglio úttörője a Pizzica volt, Miskolcon a Pizza, Kávé, Világbéke négyzetelte a pizzákat (immár Egerben és Debrecenben is), majd az IDE is csatlakozott a műfaj képviselőihez.

Fotó: IDE

Az Arany János utcai IDE Pizzázó a tervek szerint heti hét napon tart nyitva, délelőtt 11 órától este 10 óráig.

Tervezett nyitási dátum: 2022 május vége

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram