Hirdetés
Hirdetés

"Vérfürdő" helyett a konyhában: gránátalma-pucolás háromszor

2017. szeptember 28.
Sokakat eltántorít a gránátalma fogyasztásától, hogy nem tudják, hogyan kell kinyerni belőle az ehető magokat. Aki állt már neki a műveletnek, tudhatja, milyen az, amikor vörös gránátalmalében úszik a konyha.
Hirdetés

Kétségtelen, hogy többet kell vele piszmognunk, mint egy banán meghámozásával, azonban a befektetett energia bőven megtérül. Itt a gránátalmaszezon: három módszert mutatunk, miként juthatunk legkönnyebben a lédús, rubinvörös magokhoz.

Fakanállal

A gránátalmát középen nem túl mélyen körbevágjuk, majd egy könnyed mozdulattal kézzel kettészedjük. Magos felével lefelé tartva egy tál fölött, fakanál segítségével egyszerűen kiütögetjük belőle a magokat. Vigyázzunk, hogy ne tartsuk túl magasan a félbe vágott gyümölcsöt, hogy ne fröcsögje össze a tál környékét.

A víz alatti módszer

A középen kettévágott gránátalmát egy vízzel félig megtöltött, közepesen nagy tálba helyezzük. A magos felével lefelé tartva, kézzel kinyomogatjuk belőle a magokat. A belső héj fehér darabkái a víz tetejére fognak úszni, a magok pedig a tál fenekére süllyednek. Ha elkészültünk, öntsük le róla a vizet a héjdarabkákkal, így csak a java fog a tálban maradni.

Vágjuk cikkekre!

Tálak híján egy kés segítségével a héjából is könnyedén kiehetjük a magokat. Vágjuk le a gyümölcs tetején lévő „virágot”, és vágjunk egy mélyebb lyukat a gránátalma tetején. Ha megtapogatjuk a gyümölcs felületét, érezhetjük, hogy az nem teljesen egyenletes: mélyedések és kitüremkedések váltják egymást. Késünkkel a kicsit magasabb részek mentén hasítsunk bele a gyümölcs héjába, a tetejétől egészen az aljáig. Ezt végezzük el a többi oldalon is, majd a héjat enyhén megfeszítve már ki is nyílt a gránátalma.
Képek forrása.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram