Az étlap nagy hangsúlyt fektet a vadakra (amelyek a Mád környéki erdőkből származnak), így a fácán, a vaddisznó és más vadak biztosan megjelennek majd. Saját szarvasmarha- és kecskeállomány, valamint a halastó halállománya, a környékről származó tanyasi szárnyasok látják el az éttermet, zöldségekből is igyekeznek saját termesztésűt felhasználni, ezzel is megmutatva a térség adottságait.
A kávét a debreceni kávéguruval, Tóth Gáborral egyeztették, a borok természetesen Szepsy borok lesznek, de a bodrogkeresztúri Borecet Művekkel is szorosan együttműködnek: állítólag a gyümölcsecetekből készül a legjobb limonádé, amihez még cukrot sem kell adni - egyszerre ad savasságot, édes és erőteljes gyümölcsízt. A belső teret az Atelier Architects csapata tervezte, Ipacs Géza a kiegészítő látványelemekért felelt (mint a falon futó szőlőlevelek), úgyhogy a Percze mindent magába foglal, ami borvidék esszenciáját adja.
A tesztüzem novemberben kezdődik, januártól pedig hivatalosan is elindul a Percze a túráival, piknikkel, ötfogásos étlappal és a kötelező vasárnapi húslevessel, ami Szepsy Kinga szerint a legfontosabb családi esemény. Családias, megnyugtató környezet, gyönyörű vidék és ígéretes konyha: drukkolunk a Perczének.