Hirdetés
Hirdetés

Új Istvánffi Veggie Burger nyílt a Kálvinnál

2017. április 19.
Két és fél éve nyitott meg a kicsiny Kolosy téri vegán burgerező, tegnap óta pedig már Budapest belvárosában is ehetjük az Istvánffi-féle növényi "junk foodot", egy jóval tágasabb üzlethelyiségben. Bizony, nem a Veganlove volt az első vegán burgerező itthon, hanem az óbudai Istvánffi.Utóbbi két dologgal is kitűnik a hazai vega-vegán mezőnyből. Először is, szembemenvén a […]
Hirdetés

Két és fél éve nyitott meg a kicsiny Kolosy téri vegán burgerező, tegnap óta pedig már Budapest belvárosában is ehetjük az Istvánffi-féle növényi "junk foodot", egy jóval tágasabb üzlethelyiségben.
Bizony, nem a Veganlove volt az első vegán burgerező itthon, hanem az óbudai Istvánffi.Utóbbi két dologgal is kitűnik a hazai vega-vegán mezőnyből. Először is, szembemenvén a trendekkel, egy kifejezetten konzervatív elnevezést választott magának (hasonló még a bio ételekben utazó Báthori Ételműhely, a Parlamenthez közel).
A másik, ami egyből feltűnhet az Istvánffi burgerei között böngészve, az a hagyományos burgerezők kínálatára hajazó küllem és elnevezés. A Big Band, a Duplaluxe vagy a Dupla D nevű tételeket akár egy kommersz hamburgerezőben is el tudnánk képzelni. De persze csak az első harapásig!

Az Istvánffiban a húspogácsák helyett gombás, búzás és zabpelyhes zöldségpogácsák kerülnek a bucikba, műanyagüdítők helyett gyümölcsleveket kínálnak, és szó sincsen diétás ételekről; a burgerek kiadósak, desszertként a Meggyes álom nevű derelyeféle sem a lemondásról, hanem a finom falatokról szól.

A filozófiájuk mindemellett pedig nagyon szimpatikus. Ők nem a harcos, úgynevezett etikai vegánok irányzatát képviselik – átfogó cikkünk a vegánságról itt –, hanem elsősorban a "tiszta" alapanyagok fogyasztásának szükségességét hangsúlyozzák. Bemutatkozásukból idézve:
"Nem a húst fogyasztók ellen tiltakozunk ezzel, hiszen a saját háztáji gazdálkodásban, a természetes környezetben nevelt állatok tartása (amelyek tápláléka gabona és sok zöld) évezredek óta élelmiszere az embernek. Ám a mai piaci viszonyok sokkal inkább a gyors és nagy haszon elérése érdekében „felfújt”, „hormonkezelt” állatok húsát kínálják eledelül. Ez ellen tiltakozik a testünk és az elménk is! Mi csupán alternatívát szeretnénk kínálni azoknak, akik a felismerés és változtatni akarás útjához értek."
Az új Istvánffi Veggie Burger címe: Budapest, Királyi Pál u. 20. (a Kálvin térnél)
A régi üzlet címe: Budapest, Lajos u. 36. (a Kolosy térnél)

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram