Ahogy a korábbi pop-up eseményeken, a Noma csapata ezúttal is szoros együttműködésben dolgozik a helyi termelőkkel, farmerekkel, nagy hangsúlyt fektetve Japán évszázados tapasztalatára a fermentáció területén.
Az eseménynek idén is a kiotói Ace Hotel ad otthont, különleges atmoszférájú termében hatalmas papírlámpák és ikebana vadvirágok fogadják a látogatókat. A tavalyi, tavaszi menü repertoárjában kiemelkedő szerepet kaptak a tengeri ételek, illetve a helyi zöldségek és fűszerek. Idén az őszi szezon különlegességei fognak dominálni: a tenger kincsei mellett az erdő gazdag világa, illetve a vadakkal készült ételek kerülnek a menüre.
A tavalyi pop-up eseményről a Noma kiadványt készített, a gasztronómia mellett különleges találkozásokról és a kulináris utazásról mesélnek.
A pop-up esemény tíz héten át fog tartani hétfőtől csütörtökig 2024. október 8. keddtől 2024. december 18. szerdáig. Ebédnél heti három ültetést, vacsoránál heti négy ültetést terveznek.
Ezután a csapat visszatér egy utolsó, záró szezonra Koppenhágában, majd a Noma új fejezetet nyit az életében.
További praktikus információt az árakról és a foglalás menetéről a Noma honlapján találhatunk: noma.dk/kyoto/
Fotók: Tanaka Kotaro ⎸Ditte Isager ⎸Noma
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.