Hirdetés
Hirdetés

Tíz hetes pop-up esemény tart a Noma Kiotóban

SZERZŐ: DG
2024. március 7.
Miközben a Noma lassan új érába lép, René Redzepi és csapata a 2023-as tavaszi kiotói pop-up sikere után idén ősszel visszatér az Ace Hotelbe, hogy feltérképezze az évszak markáns ízeit és színeit. A tíz héten át tartó kulináris élmény a koppenhágai étterem két évtizedes múltjának és Japán gasztronómiájának különleges egyvelege.
Hirdetés

Ahogy a korábbi pop-up eseményeken, a Noma csapata ezúttal is szoros együttműködésben dolgozik a helyi termelőkkel, farmerekkel, nagy hangsúlyt fektetve Japán évszázados tapasztalatára a fermentáció területén. 

Az eseménynek idén is a kiotói Ace Hotel ad otthont

Az eseménynek idén is a kiotói Ace Hotel ad otthont, különleges atmoszférájú termében hatalmas papírlámpák és ikebana vadvirágok fogadják a látogatókat. A tavalyi, tavaszi menü repertoárjában kiemelkedő szerepet kaptak a tengeri ételek, illetve a helyi zöldségek és fűszerek. Idén az őszi szezon különlegességei fognak dominálni: a tenger kincsei mellett az erdő gazdag világa, illetve a vadakkal készült ételek kerülnek a menüre. 

A tavalyi pop-up eseményről a Noma kiadványt készített, a gasztronómia mellett  különleges találkozásokról és a kulináris utazásról mesélnek. 

Tofu, mandula, sarkantyúka, fenyőlevél, dashi

A pop-up esemény tíz héten át fog tartani hétfőtől csütörtökig 2024. október 8. keddtől 2024. december 18. szerdáig. Ebédnél heti három ültetést, vacsoránál heti négy ültetést terveznek.

Ezután a csapat visszatér egy utolsó, záró szezonra Koppenhágában, majd a Noma új fejezetet nyit az életében. 

További praktikus információt az árakról és a foglalás menetéről a Noma honlapján találhatunk: noma.dk/kyoto/

Kardhal sashimi, kombuból készült vaj szósz a tavalyi kiotói pop-up menüjéről

Fotók: Tanaka Kotaro ⎸Ditte Isager  ⎸Noma

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram