Hirdetés
Hirdetés

Tíz éve érlelik: Mesterkurzusok a 10. VinCE Budapest Wine Show-n

2019. április 24.
A 10. VinCE Budapest Wine Show mesterkurzusai, szakmai és interaktív workshopjai egyedülálló kitekintést kínálnak a hazai és a nemzetközi borvilágra. Az idei év tematikája a csúcsborokon, a különlegességeken és a termőhely varázsán túl azon nagyszerű borászok szakértelme előtt is tiszteleg, akiknek ezt az egyedülálló élményt köszönhetjük.
Hirdetés

Felpezsdítő buborékok

A nemzetközi pezsgő világbajnokság (CSWWC) két bírája, Essi Avellan MW és Márkus György kalauzolásával igazi champagne különlegességek kerülnek a poharakba: a csütörtöki napon a tíz éve palackba került, 2008-as szüretelésű szőlőből készült évjáratos champagne-okkal koccintunk a 10 éves VinCE Budapest látogatóinak tiszteletére, pénteken pedig az elmúlt 20 év legszebb évjárataiból kínálunk ízelítőt. A szombati vakkóstolón kiderül, van-e méltó kihívója a világ legnépszerűbb buborékos italának – itt hét európai és újvilági, methode traditionnelle eljárással készült pezsgő mérkőzik meg egy champagne-nyal. És mivel a pezsgésből sosem elég, csütörtökön Olaszország egyik vezető prosecco háza, a Mionetto mutatja be különlegességeit, az ínyenceket pedig pénteken a Villa Sandi válogatott pezsgői várják, osztrigák kíséretében.

Mesterkurzusok és workshopok

#10yearchallenge - Champagne-ok 10 éve a palackban

Fedezze fel a 2008-as évjárat különlegességeit és koccintson velünk 6 neves champagne ház válogatott tételeivel.

Előadók: Essi Avellan MW és Márkus György champagne szakértő, a Champagne & Sparkling Wine World Championship bírái

Időpont: 2019. április 25., csütörtök, 11.30-13.00

Szellem a palackból - 20 év legszebb champagne évjáratai

Miként tükrözi vissza egy vintage champagne az évjárat jellegzetességeit? Hogyan fejlődik a champagne a palackban? 6 évjáratos tétel: eltérő karakter, megkérdőjelezhetetlen minőség.

Előadók: Essi Avellan MW és Márkus György champagne szakértő, a Champagne & Sparkling Wine World Championship bírái

Időpont: 2019. április 26., péntek, 9.30-11.00

Champagne és kihívói: van-e vetélytársa a világ legnépszerűbb pezsgőstílusának?

Vakkóstoló 7 methode traditionnelle pezsgővel a világ körül.

Márkus György champagne szakértő, a Champagne & Sparkling Wine World Championship bírája

Időpont: 2019. április 27., szombat, 9.30-11.00

Szenvedély és hagyomány: a Mionetto prosecco

1887-ben Francesco Mionetto beleszeretett Valdobbiadene lankáiba és megalapította pincészetét. Közel másfél évszázados története során a Mionetto név összeforrt a minőségi proseccó-készítéssel és nemzetközi ismertségre tett szert.

Előadó: Francesco Mionetto

Időpont: 2019. április 25., csütörtök, 14.00-15.30

Gyöngyöző gyönyör: buborékok és osztriga

A Villa Sandi pezsgői és proseccói 6-féle osztrigával kísérve.

Előadó: Tüű Péter kétszeres országos sommelier bajnok, Tischler Petra osztriga szakértő

Időpont: 2019. április 26., péntek, 14.00-15.30

Virtuális dűlőtúra

Két különböző borvidék, két eltérő szőlőfajta, más-más terroir. Ami mégis összeköti Figula Mihályt és ifj. Szepsy Istvánt, az a minőség iránti elkötelezettség és a termőhely jellegzetességeit visszatükröző borok. A két fiatal dűlőmester 4-4 kiváló dűlőszelektált olaszrizlinget és furmintot hoz a pénteki mesterkurzusra. Szombaton velünk lesznek a Mádi Kör borászai, akik a terroir és az emberi munka értékteremtő erejéről mesélnek, boraikon keresztül. Magyarország kedvenc vörösboros borvidéke, Villány közösségi borán keresztül megmutatja mosolygós, könnyed arcát és ismét bebizonyítja, hogy a Villányi Franc komoly potenciállal bír.

Mesterkurzusok és workshopok:

Dűlőmesterek: ifj. Szepsy István és Figula Mihály

Virtuális dűlőtúra 8 borral két borvidéken, két neves pincészet kalauzolásával, két szőlőfajtán és 4-4 dűlőn keresztül.

Előadók: ifj. Szepsy István, Figula Mihály

Időpont: 2019. április 26., péntek, 14.00-15.30

Olvassa el az alábbi cikkünket is!

A minőség záloga: a Mádi Kör

13 elkötelezett pincészet, akik hisznek a terroir és az emberi munka értékteremtő erejében. Most 8 borral mutatják be munkájuk gyümölcsét.

Előadó: Bálint László DipWSET, a Nemzetközi Borakadémikusok Magyarországi Egyesületének elnöke, és a mádi termelők

Időpont: 2019. április 27., szombat, 11.30-13.00

Villány két arca: a Villányi REDy és a Villányi Franc

Előadó: Horkay András DipWSET

Időpont: 2019. április 26.,  péntek, 14.00-15.30

Csúcsborok a legjobbaktól

A világ vezető családi pincészeteitől válogatott tételek közül az Antinori és a Symington képviselője személyesen mutatja be a kiváló toszkán és portói borokat, de kirándulást teszünk Franciaországba és Spanyolországba is. A vörösborok rajongóit az Óvilág és az Újvilág ikonikus vörös házasításai várják, Bordeaux-tól Kaliforniáig. A nemzetközi nagyágyúk mellett a hazai borászok is bebizonyítják, hogy helyük van a világ élvonalában: 2009-es évjáratú ritkaságokat kínálnak kóstolásra.

Mesterkurzusok és workshopok

Tíz éve érleljük: a 10 éves Vince 10 éves magyar csúcsborokkal koccint

Ünnepelje velünk a VinCE 10. születésnapját 8 kiváló, 2009-es évjáratú magyar borkülönlegességgel!

Előadó: Romsics László DipWSET, a VinCE szakmai tanácsadója, és a termelők

Időpont: 2019. április 25., csütörtök, 18.00-19.30

A borvilág elitklubja: Primum Familiae Vini
Öt ország, 12 többgenerációs családi pincészet: a világ vezető családi borászataitól 8 kiváló bort mutatunk
Előadók: Horkay András DipWSET; Emiliano Di Renzo - Symington; Federico Harrasser - Antinori
Időpont: 2019. április 26., péntek, 11.30-13.00

A borokon túl

Nem is vitás, hogy a gin- és a sörfogyasztás egyaránt reneszánszát éli, és a kézművesség új távlatokat nyit mindkét kategóriában. Meggyőződhetünk erről mind a Pécsi Sör kóstolókurzusain, mind pedig a BottleLife workshop-ján, ahol maguk a főzőmesterek adnak bennfentes tippeket, cornwall-i és magyar gineket töltve a poharakba. Apropó, pohár: vajon miként befolyásolja az ízélményt a jól megválasztott pohár? Erre is választ találunk a Tallér-Co pohárbemutatóján. A VinAgora szervezésében szó esik a borversenyek hasznáról, az ott elért eredmények értékesítés-támogató erejéről.

Workshopok:

A boróka diadala: ismét hódít a gin!

Klasszikus és újhullámos ginek, változatos ízesítések, trendi koktélok és a megunhatatlan gin-tonic

Előadók: Varsány Ferenc, a HotsyTotsy bár tulajdonosa, bártender / Dámosy Bálint, az Első Magyar Gin Manufaktúra társtulajdonosa (Opera Gin) / Shaun Bebington, a Pocketful Of Stones lepárló alapítója (Caspyn Gin)

Időpont: 2019. április 25., csütörtök, 18.00-19.30

Pohárvarázs: bemutatkoznak a Chef&Sommelier sorozat különleges kóstolópoharai

Előadó: Kovács Ádám, a Tallér Co. kereskedelmi vezetője és Kovács József, a TG Italiano sommelier-je

Időpont: 2019. április 26., péntek, 16.00-17.30

Macaron? Akarom! Borverseny éremmatricák a piaci versenyelőnyért

Kerekasztal-beszélgetés a nemzetközi borversenyeken kiemelkedően szereplő pincészetek képviselőivel.

Időpont: 2019. április 25., csütörtök, 14.00-15.30

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram