Hirdetés

Ma már egyfajta tradíciónak számít a boros szakma és a borkedvelők körében, hogy a VinCE Budapest Wine Show-n gyűljenek össze minden évben, ahol a kapcsolatépítés mellett a borvilág újdonságaival és érdekességeivel találkozhatnak, és megkóstolják a hazai és nemzetközi csúcsborokat. 2010-ben szervezték meg először az eseményt, sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén már a 10. VinCE Budapest várja látogatóit április 25-27. között a Várkert Bazárban.

Hirdetés

Médiapartnerünk, a VinCE Magazin ajánlata.

Ez az esemény valóban a csúcsborok bemutatkozása

Az eseményen kiállító pincészetek körébe csak azok kerülhetnek be, akiknek a bora a VinCE Magazin valamelyik bortesztjén legalább négycsillagos, azaz kiváló minősítést ért el. A kiállítótérben kóstolható borok tehát előzetes szűrés után kapnak helyet a rendezvényen, kizárólag a hazai választék színe-javának képviseletében.

Beszélő számok

A VinCE Budapest az elmúlt 9 évben összesen csaknem 43 ezer vendéget vonzott, és mintegy 200 mesterkurzuson 156 millió forint értékű bort és párlatot kóstolhattak meg a rendezvény résztvevői. A szervezők adatgyűjtéséből az is kiderül, hogy eddig közel 1500 kiállító 250 ezer tételét kóstolhatták végig a vendégek, ami fejenként több, mint 5 üveg bort vagy párlatot jelent.

Induljon a nap champagne-nyal!

A háromnapos rendezvény minden délelőttje pezsdítő buborékokkal indul: a csütörtöki napot Essi Avellan Master of Wine és Márkus György champagne-szakértő mesterkurzusa nyitja, ahol a 10 éve palackba került 2008-as évjárat válogatott champagne-ai kerülnek a poharakba.

Hirdetés

Ez az esemény valóban a csúcsborok bemutatkozása

Az eseményen kiállító pincészetek körébe csak azok kerülhetnek be, akiknek a bora a VinCE Magazin valamelyik bortesztjén legalább négycsillagos, azaz kiváló minősítést ért el. A kiállítótérben kóstolható borok tehát előzetes szűrés után kapnak helyet a rendezvényen, kizárólag a hazai választék színe-javának képviseletében.

Beszélő számok

A VinCE Budapest az elmúlt 9 évben összesen csaknem 43 ezer vendéget vonzott, és mintegy 200 mesterkurzuson 156 millió forint értékű bort és párlatot kóstolhattak meg a rendezvény résztvevői. A szervezők adatgyűjtéséből az is kiderül, hogy eddig közel 1500 kiállító 250 ezer tételét kóstolhatták végig a vendégek, ami fejenként több, mint 5 üveg bort vagy párlatot jelent.

Induljon a nap champagne-nyal!

A háromnapos rendezvény minden délelőttje pezsdítő buborékokkal indul: a csütörtöki napot Essi Avellan Master of Wine és Márkus György champagne-szakértő mesterkurzusa nyitja, ahol a 10 éve palackba került 2008-as évjárat válogatott champagne-ai kerülnek a poharakba.

Essi Avellan Master of Wine

Porondon a hazai mesterek: Ifj. Szepsy István és Figula Mihály is kiemelt szerepben

Az idei tematikában a hazai dűlőmesterek is kiemelt szerepet kapnak: a Tokaj-hegyaljai borvidékről ifj. Szepsy István a furminton, Balatonfüred-Csopakról Figula Mihály az olaszrizlingen keresztül méltatja majd a borvidék kiemelt dűlőinek sajátosságait. A Mádi Kör tagjai pedig boraik legjavából válogatva mutatják meg a termőhely erejét.

Érdemes jelentkezni: mesterkurzusok

Az idei mesterkurzusokon lehetőség lesz 10 éves magyar csúcsborok kóstolására, fókuszba kerülnek a legjobb hazai dűlők, ízlelhetünk Villányi REDy-t és a Villányi Franc-t, és az ismét hódító útjára indult gin hazai vonatkozására is fény derül. A Mesterkurzusok itt elérhetők.

#10yearschallenge 6 neves champagne-házzal

A #10yearschallenge jegyében hat neves champagne ház tíz éve palackba került, a 2008-as szüreti évjáratból származó tételeivel is találkozhatnak a mesterkurzus vendégek.

Erdélyből Hollywoodba: Szabó Zoltán sommelier is a VinCE Budapesten

Évek óta nemzetközi összehasonlításban is magas színvonalú mesterkurzusokra is jegyet vásárolhatnak azok, akik a VinCE Budapestre látogatnak. Ezt a tradíciót az idei évben a 10. születésnap, az ikonikus termelők, a legjobb dűlők és az emlékezetes történetek köré épített előadások gazdagítják tovább. A rendezvény zárónapján például egy rendhagyó kóstoló keretében a világlátott erdélyi sommelier, Szabó Zoltán osztja meg élményeit a közönséggel, ráadásul megkóstolhatunk vele olyan különleges tételeket is, amelyeket a legismertebb, A-listás hollywoodi sztároknak személyesen kínált fel az elmúlt években.

VinCE határok nélkül

2012-ben a mesterkurzus résztvevői virtuálisan együtt kóstolhattak a New Yorkból videókapcsolaton keresztül bejelentkező világhírű szakértővel, és az elmúlt években több mint 800 meghívott külföldi szakmai vendég számára biztosították a magyar borok színe-javának még alaposabb megismerését.

Kitekintés a poharakban Bordeaux-tól Kaliforniáig

Az erőteljes magyar felhozatalon túl nemzetközi borvilág is számos tétellel képviselteti magát: olyan ismert és elismert márkák képviselői lépnek színpadra, mint az olasz Antinori és a Mionetto, vagy a portugál Symington, de lehetőség nyílik a vörösboros világ legismertebb házasításainak alaposabb megismerésére is, Bordeaux-tól Kaliforniáig.

A VinAgora borverseny győzes tételeit is kóstolhatjuk

A VinCE valóban nem a feledhető borok terepe, idei újdonság, hogy ez évben először a VinAgora borverseny díjnyertes tételei is bemutatkoznak.

Meglepetés 10-es

Ez évben egy különleges, jubileumi eseményre is sor kerül, ahol a tízes szám fontos szerepet kap majd. Erről többet április utolsó hétvégéjén tudhatunk meg személyesen, élőben a Várkert Bazárban!

Időpont: 2019. április 25-27.
Helyszín: Várkert Bazár, Budapest
Jegyek ITT kaphatók!

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS
Tovább olvasok