Igazi hiánypótló helyszínként érkeztek a fővárosba, első üzletüket 2018-ban nyitották. A tulajdonosok négyen osztoznak a feladatokban, hosszú ideje barátok. A közös vállalkozás indítása előtt Athénba utaztak, hogy felmérjék a terepet és lehetőleg az alapanyagok zömét onnan szerezhessék be. Azóta is Görögországból érkeznek a joghurtok, sajtok, olivabogyók, piták —ez utóbbit helyben sütik ki, hogy forrón öleljék körbe a finom falatokat. A húsokat egy húsüzemmel együttműködve egy görög séfre bízták. A házi készítésű alaplében és fűszeres marinádban legalább negyvennyolc órán át áznak a sertés és csirke részek.
A Madách téri üzlet kínálata rövid volt és egyértelmű: háromféle pita és tál, souvlakik, négy saláta és jó minőségű tzatziki. A prémium gyrosost hamar megszerették a vendégek, és kevesebb mint egy év kellett ahhoz, hogy eljöjjön az a pont, hogy gyarapodjanak.
“Második éttermünket Budapest legforgalmasabb pontján, a Bazilika közelében nyitottuk meg, egy teljesen új koncepcióval a fejünkben. A megszokott minőség mellett fontos szempont volt a tágas tér és a nagy terasz. Szerettünk volna sok újdonságot is bemutatni, amire a Madáchban nem volt kapacitás: bifteki, cukkini golyók, vagy Görögország kedvenc édessége, a loukoumades fánk. Büszkék vagyunk rá, hogy a pandémia közepén, az eredetileg turistákra épülő helyszínünk képes volt megugrani az akadályokat, és átállni a magyar igényekre. Az indulásunk óta szerettünk volna terjeszkedni és Budával mindig szemeztünk. Fontos lehetőségként és kihívásként tekintettünk rá, hiszen egy újfajta célcsoportot szólítunk meg. Borzasztó hosszú folyamat volt az építkezés a pandémia alatt, és emberhiánnyal is küzdöttünk, de nagyon örülünk, hogy már a harmadik egységünk is el tudott indulni" - mesélte Stavros, az egyik tulaj a Margit körúti Blue Agori-ról.
Az első üzlethez képest itt is bővítették az étlapot. A 130 m²-es terület könnyedén otthont adhat egy gyors ebédnek vagy hosszabb találkának. Újdonságaik a mézes-szezámmagos rántott feta, a manouri sajtos-bébispenótos saláta mézes mustáros öntettel, illetve a Thessaloniki Wrap, ami az athéni receptúrát autentikusan követő gyros után az északi görög ízvilágot hozza el.
“Az új üzlet a budai rendelős közösséget is képes kiszolgálni. Ez az elmúlt évben nagyon fontossá vált. Ennek ellenére furcsa módon nem annyira szeretem a házhozszállítást. Nem rajtunk múlik, hogy az általunk elkészített étel mikor és hogyan ér a megrendelőhöz. Én hiszek a személyes kapcsolatban és élményben. A Madách továbbra is az alapvető kínálatot képviseli, de ha valaki szeretne egy souvlaki wrapet, akkor bizony el kell jönnie Budára, ahogy a fánkgolyókért a Bazilikához. Ezzel célunk, hogy mindig valami újat és változatosságot hozzunk a vendégeinknek.
Minden egységünkben fontos szerepet kap az arculat és a design koncepciója, amit Baráth Dávidnak köszönhetünk. Ő tökéletesen ráérzett az álmunkra, hogy egy igazán modern, urbánus street food bárt hozzunk létre. A budai éttermünk nyitása nagy megelégedéssel tölt el minket és a boltok mennyisége helyett most a minőségre és az üzemeltetés tökéletesítésre szeretnénk fókuszálni."
Blue Agori
Cím: 1075 Budapest, Madách Imre út 1, 1051 Budapest, Hercegprímás u. 4. és 1027 Budapest, Margit krt. 62.