Hirdetés
Hirdetés

Tenerifén kár kihagyni: Txoko

SZERZŐ: DiningGuide
2016. július 29.
Martín Berasategui nem pihen. A baszk konyhaművészet meghatározó alakja második éttermét nyitja a turistaparadicsomban. Bizony, Tenerife szigete gourmet úticélként is egyre izgalmasabb!
Hirdetés

Az új étteremnek is a Ritz-Carlton Abama ad otthont. A luxusnyaralóhely nem szerénykedik sem a panorájában, sem a gasztrokínálatában. Több mint tíz nívós étterem és bár várja a vendégeket. Kettő ezek közül Michelin-csillagos, a japán-mediterrán fúziós konyhát vivő Kabuki egy, az M.B két csillagot érdemelt. Ez utóbbi Martín Berasategui szignója természetesen.
A baszk mesterről mi is több ízben írtunk már. A világklasszis séf több fontos konyhaművészeti könyv szerzője, munkásságával pedig szorgalmasan gyűjti a csillagokat. Saját nevét viselő étterme több mint 15 éve tartja 3 Michelin-csillagát, ő maga pedig a legtöbb csillaggal kitüntetett spanyol séf, ami nem akármilyen teljesítmény országának mezőnyében.
Nyilatkozataiban szívesen és meghatóan beszél San Sebastianban töltött gyerekkoráról, az autentikus baszk fogásokról, kis családi vendéglőjükről és az általuk képviselt őszinte, közvetlen vendéglátásról.
Új tenerifei éttermében most ezekhez a gyökerekhez kíván visszanyúlni. Nagy örömére pedig lehetőséget kapott arra is, hogy a szakmai jobb kezének számító Erlantz Gorostiza executive chéffel együttműködve hozza ki a legtöbbet a Txoko koncepciójából. Nem kevesebbre vállalkoznak, mint a "valódi baszk konyha filozófiájának" megelevenítésére.
 
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram