Hirdetés
Hirdetés

„Szeretném elérni, hogy az emberek magam miatt és a főztöm miatt figyeljenek rám” – Földi Lászlóval beszélgettünk a Pavillon de Paris jótékonysági estje kapcsán

2023. december 1.
Földi László a Pavillon de Paris francia étterem szakácsa és műszakvezetője november 28-án teltházas jótékonysági vacsorát szervezett Sárközi Ákos és a Konyhafőnök korábbi versenyzőinek bevonásával. Földi László mesélt az est sikeréről, menüről és a jövőbeli tervekről.
Hirdetés

Hogyan sikerült a jótékonysági vacsora, elégedettek vagytok?

A rendezvény napjára kiderült, hogy teltházas lesz a vacsora így eléggé izgultunk, hogy minden rendben menjen. A szervezés az én feladatom volt, ami nagy kihívás volt a számomra. Örültem, hogy a Pavillon de Paris adhatott otthont a jótékonysági estnek, a teljes befolyt összeget pedig egy autistákat támogató alapítványnak ajánlottuk fel.

 

Hogy állt össze a menü?

A fogásokat közösen állítottuk össze Sárközi Ákossal, a Pavillon de Paris séfjével Vásárhelyi Balázzsal, illetve Kettel-Fülöp Flórával és Nagy Dániellel. A menü öt fogásból állt, mindegyikünk egyet-egyet készített. Én az egyik főételt vállaltam: szarvasgerincet készítettem csicsókával és gombával. Olyan menüt szerettünk volna összeállítani, aminek megfelelő az ár-érték aránya egy jótékonysági esthez.

 

Hogyan jött a jótékonysági est ötlete és miért esett a választásotok az Autistic Art Alapítványra?

A gasztronómia egy jó eszköz arra, hogy adjunk másoknak. Szeretek segíteni az embereknek, nagy szükség van az empátiára és a cselekvésre a világban.  Az Autistic Art Alapítvány munkája hiánypótló, 16. életévüket betöltött autista fiatalokat támogatnak. Sárközi Ákos korábban dolgozott autista fiatalokkal az éttermében, az alapítványt vele és a többiekkel közösen választottuk ki. 

Földi László és Sárközi Ákos

Sárközi Ákossal még a Konyhafőnökben ismerkedtetek meg egymással, de úgy tűnik, a kapcsolat azóta is megmaradt. 

Számomra Sárközi Ákos emberileg és szakmailag is követendő példa – hálás voltam, hogy elvállalta közös főzést a jótékonysági estre. A Konyhafőnök legnagyobb hozadéka számomra a vele való megismerkedés volt. Szeretnék kibújni ennek a versenynek az árnyékából, és szeretném elérni azt, hogy az emberek magam miatt és a főztöm miatt figyeljenek fel rám. Ákos többször felajánlotta, hogy mehetek a Textúrába dolgozni, figyelemmel kíséri a karrieremet és támogat. Még a jövő zenéje, hogy élni fogok-e a lehetőséggel, de egyelőre jól érzem magam a Pavillon de Parisban is. 

 

Vannak terveid a jövőre nézve? Mesélnél róluk? 

Idén szervezünk Sárközi Ákossal még egy jótékonysági rendezvényt, aminek a részletei még alakulóban vannak. Emellett jövőre szeretnék indulni a Czifray szakácsversenyen, amire szintén ő fog felkészíteni. Rengeteg tervem van a jövőre nézve, de elsősorban fejlődni szeretnék, emberileg és szakmailag is. Azt gondolom, hogy a főzés is csapatmunka és fontos, hogy tiszteljük egymást. Amikor először kerültem a Pavillon de Parisba, Szabó Ferenc volt a séf, aki azt mondta, hogy először el kell vennie a lelkemet, hogy jó séf legyen belőlem. Hálás vagyok ezeknek az embereknek, akik egyengetik az utamat, motiválnak és inspirálnak.

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram