Milyen volt a verseny commis fronton?
A kisorsolt commis, Carla ugyebár az Institut Bocuse-ból érkezett, tehát egy nagyon elismert intézményből. Ennek megfelelően nagyon precíz volt, mivel azonban kezdő, és még csak az első évét tölti az iskolában, lassú volt. De mi csapattagként kezeltük, kapott vizet, csokit, szörpöt, ennek nagyon örült. Én végig arra biztattam, hogy lazítson, élvezze ezt az egészet. Amúgy az előbb bent voltunk a versenyen, és láttuk, hogy ma az észtekhez sorsolták ki, és hangosan szurkoltunk neki!
És te élvezted az egészet?
Nem mondom, hogy laza volt a helyzet, nagyon kellett figyelni és összpontosítani. De kihoztuk magunkból a maximumot, még most is fáj mindenem, fáj a combom, fáj a hátam, fáj a fejem, fáradt vagyok. A verseny alatt éreztem, hogy fel-le megy a vércukorszintem, nagyon kipörgettük magunkat. Jól jött a bodzaszörp, amit Szabina készített.
Milyen volt a verseny a budapesti válogatóhoz képest?
Most, hogy itt vagyunk, újra megbizonyosodtunk felőle, hogy a budapesti szervezés nagyon profi volt.
Most vagy utoljára commis. Mit tanácsolsz azoknak, akik most kezdik a szakmát?
Nagyon fontos, hogy észben tartsuk, hogy az "öregek" kitapostak nekünk egy utat. Erre nekünk, fiataloknak, már csak fel kell csatlakoznunk. És ezt nagyon meg kell becsülni, és alázattal végni vele az egészbe.
Tegnap a sajtótájékoztatón azt mondtad, gin tonic lesz a menü este. Hányat ittál végül?
Kettőt, és mivel valaki nem tudta meginni a sajátját, azt is megmentettem!