Hirdetés
Hirdetés

Sütemények folyékony formában – három különleges koktél recept a Black Swan koktélbár csapatától

2024. január 5.
Kürtőskalács, zserbó, raffaello – Ódor András és a Black Swan csapatának téli különlegességei között új formában találhatjuk meg kedvenc süteményeinket. Sous vide-álás segítségével hozzák ki az ismerős ízeket a süteményekből, meghatározó jegyeik pedig a díszítésben is visszatérnek.
Hirdetés

Raffaello

Raffaello

Hozzávalók:

  • 40ml Vodka 
  • 1 doboz raffaello
  • 40 ml kókusz szirup
  • 10 ml recomposed lime
  • 2 dash sóoldat

Metódus: keverés

Pohár: BigTop Lowball

Jég: 5x5 kocka jég

Dísz: Ananász

A vodka és a raffaello illetve a kókuszvíz nagyobb mennyiségben is elkészíthető előre, ehhez mérten olvashatjuk a mennyiséget. 

Készítés:

Helyezzünk 700 ml vodkát és 1 doboz raffaello-t egy sous vide zacskóba, tegyük a sous vide kádba 50 celsius fokon 60 percre, majd szűrjük le. 500 ml kókusz vízhez adjunk 500 gramm kristálycukrot, és addig keverjük, amíg feloldódik. Öntsük az alapanyagokat egy keverőpohárba, adjunk hozzá jeget és alaposan keverjük el. A lehűtött koktélt jégre öntjük, majd ananásszal díszítjük.


Chimney Cake

Chimney Cake

( 6 adag)

Hozzávalók

  • 350 ml spiced rum
  • 50 ml Frangelico rum
  • 100 ml Licor 43
  • 300 ml mandulatej
  • 100 ml cukorszirup
  • 10 ml tejsav
  • 1 kürtőskalács

Metódus: Milkpunch

Pohár: Savage Lowball

Jég: kockajég

Dísz: tortadara

Készítés:

Öntsük sous vide zacskóba a 350 ml spiced rumot egy teljes kürtöskaláccsal. 40 C fokon 60 percre tegyük a sous vide kádba, majd szűrjük le. Öntsünk minden alapanyagot egy edénybe és keverjük össze. Hagyjuk állni 30 percet, majd óvatosan egy hangedlin keresztül szűrjük át. A pohár száját mézzel kenjük be és szórjuk meg a tortadarával. A leszűrt koktélból 100ml-t öntsünk egy keverőpohárba, alaposan keverjük el és öntsük a Savage Lowball pohárba jégre.


Gerbeaud

Gerbeaud

Hozzávalók:

  • 35ml vodka
  • Zserbó
  • 20ml Peach tree likőr
  • 20ml White Cacao likőr
  • 10ml Zöld dió likőr
  • 10ml recomposed lime
  • 10ml mézvíz (6:4 arányban)
  • 2 dash aztec cacao bitter
  • 1 dash sóoldat (1:1)

Metódus: throwing

Pohár: Savage Pony

Jég: X

Dísz: zserbó

Készítés:

Öntsünk 350ml vodkát és a 200gr zserbót egy sous vide zacskóba és rakjuk a sous vide kádba 60 percre 45 Celsius fokon, majd szűrd le az egészet. Öntsük az alapanyagokat egy shakerbe és 6-7 alkalommal throwingoljuk őket. Öntsük a koktélt egy előre lehűtött Pony pohárba. Zserbóval szervírozzuk.

Ódor András, a Black Swan bartendere

 

Képek: Plus You

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram