Ahogy a bonmot tartja, ha az élet citromot ad, csinálj limonádét (vagy kérj hozzá tequilát)! Rosensteinéknek nemhogy üres napokat-heteket hozott 2020, hanem ugyancsak ráléptek a gázra tavasszal, hogy egyben tarthassák remek csapatukat, és töretlenül vigyék tovább vendéglőjüket.
Pesti tűzfalak, graffitik és igazi utcai ételek
Ezen a hétvégén pedig mi léphetünk rá a gázra, és éttermezhetünk, ha a szónak nem is a klasszikus értelmében. Akárcsak mozizni egy kertmoziban, a Rosenstein Drive egy átépítésre váró parkolóban nyit meg egynapos pop-up „étteremként”: érkezhetünk autóval, és persze gyalog is. A lényeg, hogy kézhez kapjuk a Rosenstein-ízeket: street foodokra felépített, igazán vagány ételsorral várnak szombaton – a helyben fogyasztás pedig most nem lehetséges (legfeljebb az autónkban).
Irányként elég, ha belőjük a Rosenstein Vendéglőt, ugyanis az étterem oldalában található az a foghíjtelek, ahová Rosenstein Robi álmodott pop-upot. A séfnek személyes kötődése is van New Yorkhoz, dolgozott ugyanis kint, és ott ismerkedett meg ezzel a valóban utcai ételes műfajjal.
„Amikor New Yorkban sztázsoltam, Brooklyn városrész még csak feljövőben volt. Ott találkoztam először ezekkel kitelepülésekkel. Emlékszem egy foghíjtelekre, ahol zseniálisan jó kajákat készítettek helyben. Kitettek egy kézzel írt táblát egy pofonegyszerű Eat pizza-felirattal, felállítottak szabadtéren egy kemencét, és sorok álltak előtte, olyan tökéletes olasz pizzát sütöttek” – meséli Rosenstein Robi, aki meglátta a szeretnivalóan szürke pesti városrészben New York legcoolabb kerületét, és egy decemberi szombat délután erejéig szeretné visszaadni ezt az élményt.
Street food Rosenstein-világnézetben
Rosensteinéknek nem kell asztalhoz ültetniük a vendéget ahhoz, hogy a gasztronómiai hitvallásuk megjelenjen az ételsorban. A pop-up megmozdulás étlapja egy barátságos nemzetközi találkozó több kontinens utcai ételeivel: bao, burrito, burger és fish&chips olyan klasszikus Rosenstein-alapanyagokkal, mint a libamáj, a bárány és a házi kecskesajt.
Kis extrákkal van teli az ételsor, Rosenstein Timi baóját kóstolhatjuk omlós császárhússal, a burgereket a megszokott krumpli helyett csicsókachips kíséri, és készítenek vegáknak is kecskesajttal. A fish&chips-et tőkehallal és édesburgonyával tuningolják, a burritóba a guacamole mellé egy “sólet light” is kerül, a ricsett, és egy vegánbarát verzióval is jelentkeznek.
Időpont: 2020. december 12-e, szombat 12-18 óra között
Helyszín: Budapest VIII. kerület, Festetics György u. 7., parkoló a Mosonyi utca – Fiumei út – Festetics György utca háromszögében
Házhoz rendelés az alábbi telefonszámokon: +36 1 333 34 92, +36 1 313 41 96, +36 30 746 16 03
A Rosenstein Vendéglő weboldala és Facebook-oldala
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.