Hirdetés
Hirdetés

Programtervünk mára: Pierre Hermé cukrászlegenda este 6-kor élőben süt az Instán

SZERZŐ: diningguide
2020. november 18.
Pierre Hermé párizsi mestercukrász neve mindenkinek ismerős, aki szereti a macaront és a többi díszes francia desszertet. A kivételes szakember ma este 6-tól élőben, az Instagramon át követve osztja meg az érdeklődőkkel a Pain Perdu de l'Atlas receptjét és az elkészítési módját. Érdemes lesz figyelni!
Hirdetés

Hermé Marrákesből, Marokkóból, egyenesen a La Mamounia komplexumból jelentkezik, annak apropóján, hogy a szálloda és a benne található éttermek újranyitnak.

Fotó: Pierre Hermé Paris Facebook

A cukrászlegenda különösen a Salon de Thé par Pierre Hermé és a Le Menzeh egységekben érdekelt. A nyitásra találta ki a Pain Perdu Jardin de l'Atlas receptúrát, ami egy amolyan édes bundáskenyérként értelmezhető desszert, marokkói ízvilágra hangolva.

A 30-35 perces főzéshez természetesen előre megadták a hozzávalókat, hogy szimultán tudjuk követni Hermé műveleteit.

Pain Perdu Jardin de l'Atlas 

  • szerezzünk be egy kalácsot vagy egy kockább formájú kenyeret
    Eggnog narancsvirágvízzel:
  • 400 g zsíros tejföl
  • 80 g tojássárgája (kb 4 darab)
  • 30 g barna nádcukor
  • 6/8 g narancsvirágvíz
  • egy fél narancs reszelt héja
A sütéshez:
  • 240 g porcukor
  • 20 g puha vaj
Narancs-citrom:
  • 8 narancs
  • 4 citrom
  • 60 g méz
  • 100 g víz
    Narancs és citrom "saláta" mézzel:
  • a lecsepedtetett és darabokra vágott citrusok
  • 50 g méz
  • 10 g narancsvirágvíz

A pontos elkészítés menetét Hermére bízzuk, aki pontban 6-kor jelentkezik be az Instagram Live-ra.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram