Pillanatok alatt kulthely: Buborék Pékbisztró Csopakon

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 11.
a Summer Guide rovat
támogatója az
A buborék és a bicikli összehoz.
Hirdetés

A vendégeket olajfa fogadja már reggel hét órától, az olívazöld-fehér-szürke árnyalatok pedig kellemes mediterrán, vidéki stílt sugallanak. A francia ihletettségű Buborék Pékbisztró kerüli a franciás közhelyeket, nincs lila-fehérre mázolt provansziaskodás, van viszont frissen sült kenyér, kakaós csiga, champagne és biciklik (még a panorámaablakokra akasztva is).

Fotó: Buborék Csopak

A szigorúan vett balatoni főszezon legelején, július elsején tárta fel ajtajait a csopaki házból átalakított szálláshely, reggeliző, bisztró, pékség és bringabolt. A Buborék nyitvatartásának eddigi rövid időszaka alatt azonnal kiszimatolta a környék, járnak Pécselyről, Szőlősről, Tihanyról, Füredről, Alsóörsről, Almádiból, és immáron messzebbről is.

Fotó: Buborék Csopak

Szívesen felfűznénk a történetet egy helyes kis francia szálra, és igaz, ami igaz, Balatonon élő/nyaraló francia vendégek azonnal felfedezték maguknak a Buborékot, de a koncepciójuk lazán és magabiztosan túlmutat a kliséken. A pékségük vállaltan és következetesen francia, ahol a kovászos kenyér, a baguette, a paris brest és a chaussons aux pommes (almás papucs) alapdarabok.

Fotó: Buborék Csopak

Az ötéves Ibérico sonkát és egyszerű paradicsomos rákos tésztát felvonultató, klasszikus mediterrán vonal mellett azonban elsőre meglepő szekciója is van a kínálatnak. Steakekben is erősek, a marhák Rolls Royce-ának is nevezett Urien Loza argentin marha egy igazán izgalmas választás az étlapról, a sushikínálatuk pedig nem a francia kulináriát idézi, jóllehet a monacói, St Tropez-i tengerpartról származik a sushistílusuk. Sok, friss tengeri hallal – többel, gazdagabban, mint amennyi a megszokott sushikat jellemzi, farkassügérrel, aranydurbinccsal, tonhaltatárral, királyrák nigirivel.

Fotó: Buborék Csopak

Szezonon kívül tervezik tovább működtetni a francia pékséget, ahol a kovász és a francia vaj két jóbarát. Izgalmas kérdés, hogy a pandémia óta megváltozott balatoni vendégkör vajon igényli-e a bisztrót is. Akárhogy is alakul az őszi utószezon és a téli pangás, az erős indulás után a jövő szezonban egészen biztosan még ismertebben tér vissza a Buborék.

Buborék Pékbisztró

Cím: Csopak, Fürdő utca 37.
Nyitavtartás: H-Cs-P-Szo-V 7:00-22:00 (kedd-szerda zárva)
Az étterem weboldala és Facebook-oldala

Tovább olvasok
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram