Hirdetés
Hirdetés

Pho a la Spíler - Rácz Krisztián (Spíler Sanghai) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. június 17.
Litauszki Zsolt és Rácz Krisztán receptje a Spíler Sanghaiból.
Hirdetés



Hozzávalók 10 adaghoz (egy adag 0,5 l)

  • csirke farhát 0,5 kg
  • marha-, vagy húsos orja csont 0,5 kg
  • marha szegy 1 kg
  • vöröshagyma
  • gyömbér
  • csillagánizs
  • chili paprika
  • lime
  • koriander
  • póréhagyma
  • menta
  • citromfű
  • kardamon mag
  • mungóbab csira
  • fahéj
  • erős paprika (hegyes)
  • ecet 1 dl
  • halszósz 1 dl
  • rizstészta 23 dkg

Elkészítés
A marhaszegyet 180 fokon elősütjük, hogy kérget kapjon, majd hideg vízben a lesütött csirke farháttal felrakjuk főni. Hozzáadjuk a zöldségeket és fűszereket: vöröshagyma, póréhagyma, gyömbér, csillagánizs, ázsiai fahéj, kardamon mag, koriander szára, majd lassan, gyöngyözve főzzük kb 4 órán keresztül. A végén kevés kínai rizsbort és 1 dl halszószt adunk hozzá.
Miután megfőtt, leszűrjük, a marhaszegyet felszeleteljük , belerakjuk a rizstésztát, a mungóbab csírát, majd a cukor-víz-rizsecet öntetben felfőzött chilit. Tetejére frissen vágott menta, újhagyma szára és koriander levél kerül.
Lime-ot és erős paprikát adunk mellé külön szervírozva.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram