Hirdetés
Hirdetés

Paradicsomi nyári konyhák

2016. augusztus 18.
Szabadtéri grillpartik magas fokon: kültéri konyhák világszerte elismert dizájnerek megvalósításában. Letisztult, indusztriális, organikus és luxusmegoldások elevenednek meg képeinken.
Hirdetés

1. Kézzel polírozott betonból készült munkafelület, kültéri pizzasütő, mögötte lépcsőzetes kerttel. Az összhang színekben is tökéletes, a kisebb növények kaspói a kemence szájának és kéményének sötétszürkéjéhez vannak hangolva, és még a kerítés deszkái is szürkére vannak festve a kompozíció teljességének kedvéért. Kedvenceink a sütőlapát és a kis majomkenyérfák a konyhapulton.
outdoorBBQ_1
Tervezte: Harrison's Landscaping
2. A londoni tervezőpáros alkotta grillterasz remek példa arra, hogy a különleges atmoszféra megteremtéséhez nem kell multimilliomosnak lenni, és nagy teret sem igényel feltétlenül. A sok fehér felületnek köszönhetően tágasabbnak tűnik ez a hátsó terasz, és tele van ötletes megoldásokkal. Ilyen az ívesen kanyarodó pad becsatlakozása a konyhapultba, a kerítés rései, amiken átburjánoznak a zöld növények a szomszédból, vagy a háromféle anyagból kirakott padló.
outdoorBBQ_2
Tervezte: Germinate Design
 3. A manapság igen trendi betonszürke-zöld-fa hármasában gondolkodott az ausztrál tervező. A konyhapult különlegessége (egyben praktikussága), hogy lehajtható. Letisztultság, díszítetlenség jellemzi ezt a konyha-étkező teret. Minimális mintát a mennyezet geometrikus kialakítása visz a kompozícióba, érdekes organikus megoldás, ahogyan a beton és fém uralta étkezőrész és a zöldellő kert közötti átmenetet a fából készült konyhabútor képviseli.
outdoorBBQ_3
Tervezte: MR. MITCHELL
4. Ennek a szabadtéri konyhának Brooklynban története van. A 2012-es Sandy hurrikán ugyanis elpusztította az egész kertet, és elöntötte a víz. Az újjáépített nyári konyha és kert stílusa lehengerlő: a konyhabútor cédrusfából és rozsdamentes acélból készült, ezt egészíti ki a merész, szegecsekkel kirakott, csillogó fekete padlóburkolat, amely akár egy menő klubban is megállná a helyét. A konyha szélén komposztáló is helyet kapott, illetve olyan növényekkel népesítették be a kertet, amelyek egy jövőbeli árvíznek képesek ellenállni.

71 Dikeman Street

71 Dikeman Street


Tervezte: New Eco Landscapes
5. A tengerparti életérzés jegyében fogant dizájnt akár egy jachton is el tudnánk képzelni. Törtfehér, matt felületek uralják a konyhát és étkezőt, ezt csak a fényes, tejeskávé színű konyhaszekrényajtók és a rejtett lámpák fénye töri meg. A medencét üvegfal választja el a konyhától, a sima víztükör még tágasabbnak mutatja a kültéri helyiség egészét. Ez a színekben, formákban, berendezési tárgyakban teljesen minimálra vett tér (még növények is alig vannak) minden ízében luxushatást kelt.
outdoorBBQ_5
Tervezte: Daniel Lomma Design 
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram