One&Only Palmilla – Egy helikopteres utazásból született szálloda a világ végén

SZERZŐ: Király Márton
2023. december 22.
A Csendes-óceánra néző meredek sziklára épült Palmilla az egyik legszebb Los Cabos-i luxusüdülőhely. Filmdíszletszerű tökéletességét csak tetézik az egymást érő festői naplementék, az óceán felett rajzó madárcsoportok, és a vízben játszadozó hosszúszárnyú bálnák. Hollywood krémjének kedvenc üdülőhelyét mutatja be Château-rovatunk következő része.
Hirdetés

A bájos városkától, San José del Cabostól mindössze 10 percnyi autóútra, a pezsgő Cabo San Lucastól pedig körülbelül félórányira található Palmilla a Csendes-óceán partján fekszik, olyan strandok és partok között, ahol egész évben tart a nyár.

One&Only Resorts

Stílus

Fehér falaival, spanyol koloniál stílusával Palmilla egyszerre filmdíszletet idéző luxusszállás, történelmi képeslap a múltból, kifinomult pompával berendezett szálloda és egzotikus üdülőhely. A bárok és éttermek óceánra nyíló kilátásával csak a különálló szállásokból nyíló panoráma vetekszik. A falakat kortárs mexikói művészek által tervezett geometrikus festmények, muráliák és falképek díszítik. Odakint ragyog a nap, de az összesen 173 férőhelyes szálloda összes, különálló villaépületében kellemes hűvösség, formatervezett bútorok, kényelmes luxus kínál menedéket.

One&Only Resorts

Történet

Az hacienda-stílusú építészet és a birtokon álló régi kápolna olyan érzést kelt, mintha a vendég valódi pueblóba csöppent volna, különösen, ha éppen kinyit a helyi kézműves piac vagy zajlanak egy ünnep, például a halottak napja eseményei.

A birtok szélén a tengerpart a sziklái között úgy érzi az ember, mintha a világ végén járna.

Az 1950-es években mindebből még semmi sem létezett. Don Abelardo Rodriguez, a mexikói elnök fia helikopterről szúrta ki ezt a telket, és magánházzá, majd a régió első üdülőhelyévé alakította. Az eredetileg 15 szobás otthonba csak helikopterrel vagy jachttal lehetett eljutni, és az elszigeteltség olyan hollywoodi sztárokat vonzott, mint John Wayne és Lucille Ball.

One&Only Resorts

A One&Only 2004-ben vásárolta meg az ingatlant. A szállodát 2014-ben súlyosan érintette az Odile hurrikán, de a menedzsment a katasztrófát lehetőségként használta fel, hogy a régóta esedékes felújításokat elvégezze. 2015-ben újra kinyíltak a kapuk, és ott állt a birtok, felújított szobákkal, továbbfejlesztett spa-val és új kulináris kínálattal (köztük Jean-Georges Vongerichten éttermével).

One&Only Resorts

Szobák

A One&Only Spa olyan, mint egy luxusüdülőhelybe rejtett külön világ, saját jógakertjével és kezelőkabinjaival, amelyek a pompásan parkosított udvarok körül helyezkednek el. Van privát szörfiskola, valamint egy golfpálya is.

Még a belépő kategóriába sorolt Ocean-villa tágasak és kényelmesek, de az igazi pompa a Pool Casita Suite-ban kezdődik. Ezekhez a lakosztályokhoz medence és óceánra néző zavartalan kilátás is jár.

One&Only Resorts

A kényelem csúcsa azonban a a négy hálószobás, saját tizenkét férőhelyes mozival rendelkező Villa Cortez-ben vagy a nemrég épített Villa One-ban található. Még saját fitneszedző is tartozik hozzá.

Gasztronómia

Az üdülőhely szívében, a strandra és a medencékre néző szabadtéri teraszon, a Breeze-ben kényelmesen elidőzhetünk a reggeli vagy ebéd mellett. A frissen sült briósokat és a szokásos reggeli tojásválasztékot fűszeres chilaquiles, guacamole és Pico de Gallo - egészíti ki.

Esténként jó választás az elegáns hangulatú, a hivatalosabb Suviche. Alabástrom bárral és márványpadlóval díszített visszafogottan elegáns hely, ahol a friss sushi és a ceviche kihagyhatatlan.

One&Only Resorts

A nagyszabású vacsorákhoz a Michelin-kalauz által is elismert éttermeiről híres Jean-Georges Vongerichten által vezetett Seared áll rendelkezésre, ahol kiváló minőségű Kobe marhahúst és mexikói borok kitűnő, ha nem is túl nagy választékát kínálják. A steakválasztékot csirke-, és bárányételek egészítik ki.

One&Only Resorts

Ha pedig könnyed kikapcsolódásra vágynánk, a tengerparton több, grillel felszerelt egységével vár minket a szálloda.

Forrásaink voltak: One&Only | Telegraph

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram