Ha Japán és gasztronómia, akkor sokaknak csak a sushi jut az eszébe, pedig azt nem csak itthon nem engedheti meg magának mindenki, de a szigetországban is csak kevesek kiváltsága. Nem így az okonomiyaki vagyis a japán pizza. A Kanpai Izakaya séfje így készíti.
Hozzávalók:
- 1 csésze liszt
- sütőpor
- 2 db tojás
- 1 fej káposzta
- répa, hagyma, shiitake gomba, paprika
- só, bors, worchester szósz, japán fűszer
- tenger gyümölcsei vagy bacon
Elkészítés:
A tojásokat összekeverjük, hozzáöntjük a lisztet. Kis vizet adunk hozzá, ha szükséges. A vékonyra szeletelt káposztát, répát, hagymát, shiitake gombát belekeverjük a tojásos lisztbe. A tésztát a zöldségekkel serpenyőben sütjük, majd a tetejére tesszük a jelleget adó hozzávalókat (tenger gyümölcsei vagy bacon), átfordítjuk és készre sütjük. Tálalásnál ton katsu-val és japán majonézzel ízesítjük.