Többször is hazája legjobb szakácsának választották, január 28-án pedig karrierje csúcspontjára ért. Még csak 28 éves. Norvégiából érkezett. Geir Skeie-nek hívják és Bocuse d'Or győztes.
Január 27-28-án immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg Lyonban, a gasztronómia fővárosában a Bocuse d’Or-t. A legendás Paul Bocuse által 1987-ben alapított szakácsverseny olyan eseménye a nemzetközi gasztronómiának, mint a sportnak az olimpia. A két nap alatt 24 szakács, számos nemzet küldötte méri össze a tudását. Öt és fél órája van minden versenyzőnek arra, hogy elkészítsen az előre megadott fő alapanyagokból egy ételsort. 2008-ban ez az Aberdeen Angus nevű, Skócia legelőterületeiről származó szarvasmarha fajta, a norvég tőkehal, a norvég Szent Jakabkagyló és a vadon élő mélytengeri garnéla volt.
Az idei verseny győztese (1020 ponttal) Norvégiából érkezett. 2003-ban megnyerte hazája legfontosabb szakácsversenyét, 2007-ben pedig kiérdemelte az ’Év séfje’ elismerést az északi országban. A még csak 28 éves Geir Skeie a neves aarhusi (Dánia) Koch étteremben is megfordult, de Michel Rostang mellett is dolgozott Párizsban. Jelenleg az 1997-ben a Bocuse d’Or bronzérmét megnyert Odd Ivar Solvold éttermében, a sandefjordi Midtåsen Solvoldban chef de cuisine.
A dobogó második fokára a svéd Jonas Lundgren állhatott fel, míg a harmadik helyet a korábban a végső győzelemre is esélyesnek tartott francia Philippe Millenek sikerül megszereznie.
Több különdíjat is kiosztottak: a legjobb segéd a kanadai Grace Pineda lett, a dán Jasper Kure pedig a negyedik helyezése mellé begyűjtött még két elismerést (a hús és hal kategória különdíjait).
Az északiak fölénye egyébként nem meglepő, elég csak a statisztikákat megnézni: tizenkét alkalommal rendezték eddig meg a versenyt, ebből hat francia, négy norvég, egy luxemburgi és egy svéd győzelem született.