Kifordult a világ a négy sarkából: az extravagáns koppenhágai fine dining étterem, a világhírű Noma olyan ételt tesz az asztalra, mint bárki. Persze nyilván nem úgy, mint bárki, de most mégsem sült körömvirágot tálalnak tojássárgájával és whisky-szósszal, zellerből gyrost (shawarmát) vagy éppen olyan – valljuk be – erősen gyomorforgató étket, mint a tollával együtt tálalt szárnyast, a saját csőrével kanalazható kacsaagyat és fermentált mókushúst néhány éve az őszi vadmenü részeként.
Dobpergés: a Noma szabadtéri borbárt nyit az étterem előtt, és hamburgert fognak kínálni.
Elegánsan összesen kétféle burgert készítenek, egy sajtburgert és egy vega verziót, (természetesen) frissen sütött burgonyás buciban. Az étterem legendás fermentálóműhelyből is kikerül persze egy kis extra a burgerekbe, és umamiban gazdag élményt ígér a Noma.
A járvány lecsengését követően Dániában is zajlik a szabályozások fellazítása, ezért az óvatos és a szabadtérre szorítkozó újranyitás. Ha valaki arra járna (nem fog), egy papírzacskóban haza is viheti a Noma-féle comfort food élményt.
Az étterem valódi megnyitásához egyelőre időt kér a Noma csapata.
Még egy kis Noma!
Így indult az új Noma: a medúza bája és a bizarr fermentációs labor
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.