Hirdetés
Hirdetés

Nem sushit rejt: Wagyu bento box

SZERZŐ: DiningGuide
2017. december 1.
Négy és fél kilogramm színtiszta wagyu-marhahúst rejtenek a bento box különböző rekeszei.
Hirdetés

Japán 47 prefektúrája közül négyben található meg a domináns wagyu marhatörzsek legjava, ezek közül az egyik dél-keleten fekvő Tottori. Innen származó marhahúst, abból is a legjavát kínálja a Gochikuru cég igen látványos dobozokban.


A bento box elnevezést legtöbben a sushik kapcsán ismerik, de a szó elkülönített részekből álló dobozt jelent, amely akár uzsonnás vagy más ételhordó dobozt is jelenthet.


A wagyumarha-húsrészekkel jól megrakott bento box bélszínt, rib-eye-t, marhaszegyet és nyelvet is tartalmaz.


A prémium húsok mellett friss wasabigyökeret és egy luxusrizsfajtát is rejt a doboz. A Kinu Mushume egy híres rizsmárka, amely Japán Simane prefektúrájában, a hegyekben terem. A rizs különlegessége, hogy a felülete különösen selymes és fényes, az ízének pedig van egy kis édes felhangja.


A világ legdrágább marhájából majdnem öt kilogramm színhúst tartalmazó doboz ára kb. 2800 amerikai dollár, vagyis 740 ezer forint körül alakul. Azt pedig nem állítjuk, hogy könnyű kiigazodni a megrendelő oldalon...


Képek forrása és a hír ötlete.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram