Hirdetés
Hirdetés

Mogyorós-mandulás hókifli

SZERZŐ: DiningGuide
2015. december 20.
A legkönnyebb hókifli, ami sokáig eláll és közben faék egyszerűségű.
Hirdetés

Alapanyagok:

  • 500 g liszt
  • 200 g hideg vaj
  • 200 g zsír
  • 100 g darált mandula
  • 100 g darált mogyoró
  • 1 kk só
  • 200 g porcukor (plusz 100 g a hempergetéshez)
  • 1 vanília

hókifli
Az alapanyagokat kézzel vagy robotgéppel a lehető leggyorsabban összedolgozom, majd a tésztát becsomagolva egy órát pihentetem hűtőben. Diónyi darabokat szaggatok belőle, kiflikké hengergetem, majd 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt világosra sütöm. Ha kihűlt, porcukorba forgatom.
Ennyi tésztából minimum 1 kg hókifli lesz - ennél kevesebbel nem éri meg dolgozni, érdemes rászánni 1,5 óra hengergetést, dobozban vagy becsomagolva úgyis szépen eláll a kisült hókifli.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram